Українська правда

У Луцьку готуватимуть майбутніх олімпійців

Сергей Шемшученко — 4 листопада 2008, 13:43

Циклом спортивних шкільних змагань під назвою "Стань у ряди олімпійців" у Луцьку стартує масштабна та амбітна "Програма популяризації здорового способу життя на 2008-2011 роки". Перше загальноміське фізкультурно-спортивне свято відбудеться завтра 5 листопада у загальноосвітній школі-ліцеї І-ІІІ ступенів №22. Про це вчора, 3 листопада на прес-конференції повідомив заступник луцького міського голови Анатолій Пархом'юк.

"Мета цієї програми - створити умови для зниження захворюваності, інвалідності, покращення якості та тривалості активного життя лучан - зазначив під час зустрічі пан Пархом'юк. Цілий комплекс всеохоплюючих заходів, запланований на більш ніж три Оки, починають з серії фізкультурно-спортивних змагань".

Голова комітету з фізичної культури та спорту Володимир Тонконог повідомив, що змагання включатимуть найрізноманітніші рухливі ігри, фізкультурні вправи та види спорту, передбачені шкільною програмою. Проводитимуться вони на базі спортивних приміщень шкіл міста Луцька і триватимуть аж по 8 квітня 2009 року. В ході змагань учасників нагороджуватимуть як заохочуючими солодкими призами, так і серйозними атрибутами спортивних перемог - кубками, грамотами та медалями.

"На змагання будемо запрошувати відомих тренерів, спортсменів, фахівців, які бесідуватимуть з учнями, розповідатимуть про важливість фізкультури і спорту - розповів Володимир Тонконог. - Так взяти участь у них дав згоду учасник Олімпіади, спортсмен-бігун Андрій Булковський".

Як зазначив пан Тонконог, одним з результатів змагань має стати і піднесення професійного дитячого спорту. Бо через масові спортивні змагання має збільшитись школярів, охочих навчатися у луцьких дитячо-юнацьких спортивних школах.

Учасники впровадження програми наголошували на добрих традиціях спортивного виховання молоді, які раніше були міцними у вітчизняній системі освіти. Спортивні секції, змагання, відкриті уроки, відеолекторії, бесіди зі спортсменами - усьому цьому надавали раніше серйозну увагу у шкільному вихованні. Але, як додав Анатолій Пархом'юк, при розробці програми серйозну увагу звернули на те, що залучення учнів має бути добровільним, а не примусовим.

zik.com.ua