Українська правда

У Києві стартував міжнародний турнір з вільної боротьби

Сергей Шемшученко — 22 лютого 2009, 17:03

У столичному Палаці спорту в суботу відбулося урочисте відкриття XV міжнародного турніру з вільної боротьби, присвяченого українським борцям - переможцям Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи, повідомляє kmu.gov.ua.

Учасниками змагань стали спортсмени з 22 країн світу: України, Росії, Білорусі, Молдови, Вірменії, Грузії, Азербайджану, Узбекистану, Казахстану, Киргизії, а також Австрії, Болгарії, Великобританії, Індії, Ірану, Канади, Латвії, Лівану, США, Тунісу та Угорщини.

"Вільна боротьба в Україні має славні традиції. Надзвичайно приємно, що на Олімпійських іграх в Пекіні борці вільного стилю отримали чотири нагороди. Цей міжнародний турнір починає новий олімпійський цикл", - зазначив на відкритті турніру заступник міністра України у справах сім'ї, молоді і спорту Мирослав Дутчак.

Учасників змагань привітали віце-президент Асоціації спортивної боротьби України Ростислав Щекін і сопрезидент Асоціації, триразовий чемпіон світу, двократний чемпіон Європи, Олімпійський чемпіон Ельбрус Тедеєв.

Змагання триватимуть два дні серед чоловіків і жінок в різних вагових категоріях.