Українська правда

У Києві презентували аудіосеріал про Лобановського та влаштували батл перед фіналом Ліги чемпіонів

Андрій Твердохліб — 31 травня 2021, 15:56
У Києві презентували аудіосеріал про Лобановського та влаштували батл перед фіналом Ліги чемпіонів

Напередодні фіналу Ліги чемпіонів медіасервіс Megogo представив аудіосеріал про Валерія Лобановського - "Маятник".

Проєкт складається із сімох частин, які охоплюють різні періоди життя та кар’єри Лобановського. Аудіосеріал має наратора — Вадима Скічка, футбольного коментатора, який веде оповідь і не дає слухачу загубитися в контексті і подіях. Герої аудіосеріалу — друзі і знайомі Валерія Лобановського, які епізод за епізодом змальовують портрет спортивного метра.

В аудіосеріалі взяли участь відомі українці, які особисто знали Валерія Лобановського. Серед героїв аудіосеріалу: Леонід Кравчук, перший президент незалежної України; Олег Базилевич-молодший, син Олега Петровича Базилевича; спортивні журналісти: Валентин Щербачов, Володимир Гарець і Дмитро Москаленко; відомі футболісти: Олег Протасов, Сергій Попов, Володимир Сергєєв, Сергій Собецький та Валерій Яремченко.

"Новий аудіпроєкт ми вирішили присвятити Валерію Лобановському з досить багатьох причин. Почнімо з того, що це легенда світового спорту, саме він сформував історію українського футболу і саме завдяки його майстерності команди ставали справжніми чемпіонами, а футболісти — зірками. Навіть зараз його системний і аналітичний підхід до гри не припиняє вражати, — зазначає Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO. — Аудіосеріал "Маятник" зібрав історії, які раніше ніколи не звучали і кожна з яких показує різні сторони Валерія Васильовича. Лобановського знають здебільшого як тренера, однак ми подивилися на нього і як на гравця, який мав свій особливий стиль, і як на багатогранну особистість крізь призму стосунків з іншими".

Після презентації книги відомі фанати Манчестер Сіті та Челсі влаштували PM Football Battle.

Захід об'єднав формати футбольного Квіза і словесного поєдинку. За Містян виступали ексгравець збірної України Сергій Нагорняк, співак Ярмак і оглядач АПЛ Василь Обараз. А ось за перемогу Аристократів боролися ще один ексзбірник Андрій Несмачний, чинний нападник національної команди по баскетболу Максим Звонов і коментатор АПЛ Іван Громиков. Також в кожну з команд увійшли по одному представнику фанк-клубів Манчестер Сіті і Челсі. За результатами Квіза переможця виявлено не було, але Манчестер Сіті здобув перевагу завдяки тому, що набрав більше голосів уболівальників.

Завершився великий футбольний вечір трансляцією фіналу на великому екрані, організований компанією MEGOGO. Тут уже нічиї бути не могло, більш того, командам навіть не знадобився додатковий час. Долю трофея визначив єдиний гол, який ще в першому таймі забив Челсі. Сама атмосфера перегляду матчу дуже нагадувала трибуни стадіону. Глядачі розділилися на два табори і жваво підтримували свої команди.