Українська правда

У Хожуві оголосили тендер на модернізацію стадіона до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 26 лютого 2009, 12:10

Сім фірм братиме участь у другому етапі конкурсу з модернізації Сілезького стадіону у Хожуві до Євро-2012. Про це оголосили в бюро воєводи Сілезького воєводства, передає ukrinform.ua.

Згідно з інформацією, власні пропозиції нададуть наступні фірми: Budimex-Dromex, Polimex-Mostostal, PORR Polska, Hochtief Polska, Skanska, MSF - Moniz Da Maia, Serra & Fortunato - Empreiteiros та Alpine Bau Deutschland AG NL.

Фірмі-переможцю тендеру необхідно буде збудувати покрівлю стадіону та модернізувати західну трибуну спортивної споруди. На цей проект з бюджету воєводства та міністерства спорту передбачається виділити 360 млн злотих (понад 100 млн дол. США).

Переможець конкурсу буде оголошений у квітні або травні цього року, а 1 липня обраний генеральний підрядник зможе розпочати роботу. Завершення перебудови стадіону планується на 29 квітня 2011 року.

Після модернізації Сілезький стадіон у Хожуві вміщуватиме 55 тис. глядачів. На ньому, окрім необхідної інфраструктури, буде обладнано 741 місце для журналістів, 240 - для коментаторів, а також 132 місця для інвалідних візків.