Українська правда

У Харкові міліція пограбувала мексиканського хокеїста

Сергей Шемшученко — 27 лютого 2002, 18:18

За повідомленням преса-аташе харківської хокейної команди "Дружба-78 ", вихованець хокейного клубу "Дружба-78" Брайан Бекстер, який приїхав в минулому році в Україну з Мексики, став жертвою пограбування увечері 22 лютого, яке здійснили люди в міліцейській формі.

Незважаючи на те, що грабіжники попередили Брайана, що краще для нього мовчати, він звернувся в міліцію. 16-річний Брайан Бекстер приїхав в Харків з Мексіки, щоб вчитися грати в хокей. Займається він в клубі "Дружба- 78". У четвер, біля 19-ти годин, як розказує Брайан, він вийшов з 27-го травмая на вулиці Тракторобудівників. Раніше він повертався разом з одноклубниками, але в цей раз, затримавшись у лікаря їхав один. Брайан йшов додому до свого тренера, коли до нього підійшли люди в міліцейській формі і попросили пред'явити документи.

Опісля, за оповіданням темношкірого хокеїста, правоохоронці, які ймовірно прийняла його за студента з Африки, зажадали показати гаманець.

"Ми пішли в міліцейську дільницю. На півдороги вони зупинилися і спитали - ну і що будемо робити? Якщо хочеш заплатити штраф 600 гривень і просидіти в дільниці до ранку або... Спитали, що у мене є. Я сказав - гроші, 220 гривень. Вони сказали, що їм треба більше, але зрештою забрали ці 220 гривень і пригрозили, щоб я нікому нічого не розказував."

Однак Брайан мовчати не став. Цим же вечором він все розказав своєму тренеру Івану Правілову, який відразу повідомив про те що трапилося в міліцію. На наступний день, 23 лютого, вже сам Брайан приїхав в Московський райвідділ міліції. Оскільки події розгорталися на території Московського району, він сподівався, що саме тут знайде своїх кривдників. Однак серед особистого складу він нікого не пізнав. У Московському райвідділі від коментарів відмовилися, заявивши, що поки в цій справі нічого не ясно, і можливо, люди в міліцейській формі були з іншого району.

Незважаючи на те, що в ці дні команда відправилася в Северодонецьк на матчі чемпіонату України, в пошуках правди, тренери "Дружби-78" і представники батьківського комітету клубу школи збираються йти до кінця. Вони переконані, що ця справа в очах іноземного громадянина кидає тінь на всю Україну. Справа буде передана в прокуратуру.

Українська хокейна агенція