Українська правда

У Гданську розпочали перший етап будівництва стадіону до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2008, 17:28

У Гданськ 15 грудня розпочався перший етап робіт зі спорудження футбольної арени до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

До завдань польської компанії "Вакоз"( Wakoz), яка отримала дозвіл на виконання цієї фази робіт, належатиме здійснення меліорації території та її очищення на місці майбутньої спортивної арени. Зокрема, фірма повинна буде вивезти 1 млн куб. м торфу з будівельного майданчика. Як інформують представники компанії-підрядника, робота триватиме 24 години на добу упродовж цілого тижня, окрім денних годин неділі, пише Укрінформ.

Організатори будівництва стадіону передбачають можливі труднощі, які можуть виникнути через перевантаження доріг у зв'язку з вивезенням торфу та сміття з будівельного майданчика. Однак місцеві чиновники впевнені у можливості безболісного вирішення цього питання.

Влада міста розглядатиме також питання щодо остаточної назви стадіону. Робочою версією наразі є "Балтік Арена", однак в офіційних документах він визначається як "футбольний стадіон у Гданську".

Перший етап робіт планують завершити до червня 2009 року, а закінчення будівництва очікується на кінець 2010 року. На стадіоні у Гданську розігруватимуть три групові футбольні поєдинки та чвертьфінал ЧЄ-2012.

Спортивна арена у Гданську матиме 227 м довжини, 197 м ширини та 45 м у висоту і вміщуватиме 44 тис. глядачів.