Українська правда

У Донецьку з'явиться хокейна школа

Сергей Шемшученко — 20 травня 2008, 14:27

Вперше в області відкривається школа зимових видів спорту

Після того як у Донецьку закрився льодовий палац спорту "Дружба", про хокей і фігурне катання довелося тимчасово забути. Проте в місті є сотні ентузіастів, що мріють про кар'єру Павла Буре. Можемо їх порадувати: уже цим літом у Донецьку відкривається школа зимових видів спорту, а базуватиметься вона на льодовій ковзанці "Марабушта".

Зараз на цій ковзанці вже діють льодові секції. Але набір у професійні школи, де діти зможуть займатися професійно, починається тільки зараз.

Генеральний директор "Марабушти" Олександр Ходарев:

- Протягом декількох місяців ми плануємо закінчити переговори з міською й обласною владою, щоб на базі нашої ковзанки була створена школа зимових видів спорту. А поки ми почали надавати можливість хокеїстам займатися на нашій ковзанці.

- От тільки якщо говорити про обласний рівень, зимові види спорту, м'яко говорячи, у нас поки заморожені. Усе лихо в тім, що льодових ковзанок у містах попросту немає. Та й у Донецьку перша з'явилася не дуже давно - у 2005 році.

Голова федерації хокею в Донецькій області Віталій Бичков:

- Зараз у Донецьку є 3 команди, що займаються хокеєм на різних рівнях. Однак тільки одна з них відносно професійна. Саме на її базі ми будемо будувати могутню конкурентноздатну команду.

Екіпірування хокеїста влетить у копієчку

На заняття хокеєм уже зараз запрошуються діти від 4 років. До речі, батьки повинні бути готові до серйозних витрат, адже повне хокейне обмундирування для дитини коштує мінімум 500 у.о. А от якщо говорити про дорослих - цю суму можна спокійно множити на 3. Батькам, крім форми, доведеться оплатити ще й оренду зали. Вартість буде залежати від кількості дітей, що будуть ходити на заняття. Але в середньому можна говорити про ціну в 30 гривень. Витрати ж на оплату послуг тренерів, що будуть займатися з підростаючими спортсменами, на себе цілком бере федерація хокею в Донецькій області.

Алла Коник
"Комсомольска правда" в Україні