Українська правда

У Донецьку з Євро все гаразд. Так думає влада міста

Сергей Шемшученко — 11 листопада 2008, 18:16

У Донецьку підготовка до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року йде відповідно до затверджених планів. Про це Донецький міський голова Олександр Лук`янченко сказав у вівторок на прес-конференції.

"У місті поки ці роботи йдуть відповідно до затверджених планів. 5-6 листопада інспектори Федерації футболу, Міністерства культури і туризму перевірили хід підготовки готелів міста і реалізації інвестиційних проектів по розміщенню (уболівальників). Була проведена нарада з усіма потенційними інвесторами, що мають проекти, що мають намір будувати. Перевірено хід будівництва нових готелів і наміру по реконструкції існуючих", - відзначив Лук`янченко.

За словами мера, зараз серйозним питанням залишається відсутність виділення кредитних ресурсів з боку банківського сектора. У зв'язку з цим влада міста має намір "поставити питання безпосередньо перед керівниками держави з приводу того, щоб пріоритети були віддані тим підприємствам і тим організаціям, що будуть будувати готелі на території міста".

Донецький градоначальник відзначив, що поки не вирішено проблемні питання фінансування доріг з міністерством транспорту і "Укравтодором". Зокрема, заборгованість за виконані обсяги робіт з доріг, що готуються до Євро-2012, складає більш 30 мільйонів гривень.

"Два об'єкти - Донбас-Арена і злітно-посадочна смуга, я думаю, будуть введені в ті терміни, що були обговорені - це 2009 рік", - резюмував Лук`янченко.

Остров