Українська правда

У Дніпропетровська закінчилися гроші на підготовку до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 14 лютого 2009, 11:51

У Дніпропетровська на сьогоднішній день немає коштів на підготовку до Євро-2012 у зв'язку з деструктивною політикою Міністерства фінансів України у регіоні.

Про це заявив губернатор Дніпропетровської області Віктор Бондар на засіданні у Будинку союзів 13 лютого.

"Ми стали головним донором країни практично у всіх напрямах. Майже 24,5 млрд. грн. ми направили до Держбюджету України, тобто Дніпропетровська область забезпечила податкових надходжень на більшу суму, ніж уся разом узята країна без Донецької області. У зворотному напрямі ми отримали всього 0,9% від цієї суми на власний розвиток регіону. Наш регіон ніде в Міністерстві фінансів не враховується, як регіон, який вимагає надходжень з Держбюджету", - сказав губернатор.

"Більш того, на цей рік Мінфін знову залишив Дніпропетровськ з бюджетними стягненнями, з Дніпропетровського бюджету залишили 269 млн. грн. стягнень, для порівняння: Харків - 17 млн. грн., Одеса - 0, більш того, до Одеси ще додаткові дотації передбачені на ремонт дороги, будівництво інфраструктурних об'єктів і так далі. Це упереджена політика до регіону з боку Міністерства фінансів і ця політика привела до того, що Дніпропетровськ на сьогоднішній день не здатний готуватися до Євро-2012", - цитує Віктора Бондаря new-most.info.

Губернатор додав, що окрім цього, без фінансування залишаться розвиток і будівництво метрополітену, транспортна мережа і більшість проектів, які були передбачені дніпропетровською владою.

"Я говорив про всі ці проблеми на зустрічі з Президентом, але, на жаль, на сьогоднішній день, наші проблеми залишилися не почутими", - сказав Віктор Бондар.