Українська правда

У чемпіонаті України грають дівчата і навіть мексиканець

Сергей Шемшученко — 23 грудня 2002, 14:18

Унікальна подія відбулася у першому турі вищого дивізіону чемпіонату України з хокею із шайбою. У переможному для харківської команди "Дружба-78" матчі проти земляків із клуба "Барвінок" одну із шайб закинув 17-річний громадянин далекої Мексики центрфорвард Брайн Бехтер, що виступає під 55-м номером, повідомляє газета "Час Новин". Але це ще не все.

У складі "Дружби" у третій ланці на позиції захисника грала 15-річна дівчина - Вікторія Рябкіна, якій хокеїсти-чоловіки довірили роль капітана команди. Епізодично з'являлася на майданчику і ще більш юна представниця прекрасної статі Вікторія Миколенко - їй всього 13 років. Цікаво, що для Бехтера і Рябкіної це вже не перший сезон в українському чемпіонаті. У лютому-березні цього року вони провели по п'ять матчів у нижчому дивізіоні. Рябкіной вдалося тоді один раз вразити ворота суперника і навіть заробити двохвилине вилучення за грубу (!) гру, а Бехтер і зовсім блиснув снайперськими якостями: сім закинутих шайб і дві результативні передачі за п'ять ігор - це вражаючий показник.

Бехтер прибув на Україну торік, щоб виконати свою мрію - навчитися добре грати у хокей із шайбою. Правда, його життя в Харкові не обійшлася без пригод. Так, півроку назад міліціонери, прийнявши Бехтера на вулиці за африканського студента, попросили в нього документи. Причепившись до якогось дріб'язку, стражи порядку стали вимагати в хокеїста 600 гривень. У Брайна було із собою тільки 220, їхні здирники в мундирах негайно відібрали, так ще і пригрозили, що якщо мексиканець кому-небудь розповість про це, то йому буде погано. Форвард виявився хлопцем не боязкого десятка, поскаржився своєму тренерові і разом з ним прийшов у відділення міліції з письмовою скаргою, результатом чого стало службове розслідування.

www.rtr-sport.ru