Українська правда

У "Борисполі" понівечили шаховий кубок і вкрали діамант

Сергей Шемшученко — 28 листопада 2008, 11:40

У головному аеропорту країни зник коштовний камінь з перехідного кубка Нони Гапріндашвілі, який везли українські шахісти з Німеччини. Після проходження митних процедур в "Борисполі" коштовний камінь зник, а сам кубок був понівечений.

За неофіційною інформацією, це був діамант.

Нагадаємо, на Всесвітній шаховій Олімпіаді, що відбулася у Німеччині, українська команда виграла кубок імені відомої грузинської шахістки Нони Гапріндашвілі.

Його вручили жіночій і чоловічій збірній за найбільшу набрану кількість очок. Він є сплавом зі срібла, позолоченим з боків, з вкрапленим коштовним каменем.

Федерація шахів України у шоці від того, що трапився і у всьому звинувачує українських митників.

Заступник генерального директора з авіаційної безпеки аеропорту "Бориспіль" Михайло Кравець всю провину за пропажу коштовного каменя поклав на вантажників.

Президент Федерації шахів Віктор Петров заявив, що вже написав заяву в міліцію. Інцидент загрожує перерости в міжнародний скандал і негативно вплинути на імідж країни. "Насамперед це ганьба не для нашої Федерації, а для всієї країни. Кубку багато років, і ніколи таке не траплялося."

Віктор Петров також відзначив, що не хоче афішувати цей неприємний інцидент і не має бажання розповідати про нього Міжнародній федерації шахів або самої Гапріндашвілі, пише "Дело".