Українська правда

Турнікети на "Донбас-Арені" будуть обладнані за останнім словом техніки

Сергей Шемшученко — 31 грудня 2008, 12:53

На донецькому стадіоні "Донбас-Арена" категорії "Еліт" буде встановлено найпотужнішу, надійну і високопродуктивну комп'ютерну мережу, що є базою, на яку, в свою чергу, "нанижуть" IT-сервіси - найостанніші розробки в галузі іформаційних технологій. Про це сказав директор з експлуатації "Донбас Арени" Олександр Атаманенко, передає Укрінформ.

За словами О. Атаманенка, мережа складається з безлічі систем: структурованої кабельної, телефонної, мережевої безпеки, уніфікованих комунікацій, серверів і сховищ даних, обладнання WiFi та інших систем. Дизайн мережі розроблявся спільно з компанією Cisco - одним із світових лідерів у галузі інформаційних технологій і телекомунікацій. Було вивчено не тільки вже існуючі IT-сервіси, які працюють на найкращих світових аренах, а й ті, які з'являються або тільки з'являться на ринку у перспективі.

"Основні IT-сервіси з'являться в базовій мережі стадіону вже на момент відкриття "Донбас Арени". Передусім, це система контролю доступу (Access control), - сказав Олександр Атаманенко. - А саме: турнікети на вході на стадіон будуть обладнані за останнім словом техніки. Сучасна система прочитування штрих-коду і RFID-карт, які видаватимуться до всіх сезонних абонементів, повністю виключає можливість їх підробки. До речі, замки всіх внутрішніх приміщень "Донбас Арени" керуватимуться також автоматично. Як ключ для таких систем можуть служити картки доступу, які дозволять співробітникам, працівникам підрядних організацій або гостям потрапити тільки в дозволені приміщення і зони".