Українська правда

Тірунеш Дібаба встановила світовий рекорд з бігу на 5 тис. метрів на етапі "Золотої ліги" у Осло

Сергей Шемшученко — 7 червня 2008, 16:31

Ефіопська спортсменка Тірунеш Дібаба у п'ятницю, 6 червня, на другому етапі "Золотої ліги" встановила світовий рекорд на дистанції 5 тис. метрів - 14 хвилин 11,15 секунд. Результат своєї співвітчизниці Месерет Дефар вона покращила на 5,48 секунд.

Нова світова чемпіонка розповіла, що на трикілометровому рубежі вона помітила відставання від рекордного графіку, і тому збільшила темп. "Я не очікувала на такий результат, але він дуже важливий для мене. Я завжди мріяла встановити світовий рекорд. Бог допоміг мені сьогодні досягнути чогось надзвичайного", - розповідає Дібаба.

Мають певні здобутки на змаганнях у Осло і українці. Віта Паламар розділила трете місце у змаганнях із стрибків у вистоту з іспанкою Рут Бейтіа. Вони здолали вистоту у 1,94 метри. У змаганнях з бігу на 800 метрів українка Юлія Кревсун була четвертою (1:59,25), Тетяна Петлюк - дев'ятою (2:01,23).

За підсумками двох етапів "Золотої ліги" на головний приз у 1 млн. доларів претендують п'ять легкоатлетів - Бершон Джексон (США, 400 метрів з бар'єрами), Хусейн Тахер Аль-Сабі (Саудівська Аравія, стрибки у довжину), Памела Джелімо (Кенія, 800 метрів), Жозефін Онія (Іспанія, 100 метрів з бар'єрами) і Бланка Власич (Хорватія, стрибки у висоту) - вони отримали по другій перемозі. Щоб отримати джек-пот, їм потрібно виграти ще 4 етапи.