Українська правда

СЄХЛ. "Соколи" розлітаються і знову злітаються

Сергей Шемшученко — 12 січня 2004, 12:40

Напередодні матчів з ризьким АСК "Огре" у складі "Сокола" відбулися чергові зміни. В італійський HC "Appiano" перейшов форвард Владислав Сєров, у шведський IF "Bjoumlrkloumlven" захисник Олександр Савицький, а ряди могілевського "Хімволокна" поповнив нападаючий Олександр Матвійчук.

Варто відзначити поява в "Соколі" досвідченого захисника Олексія Бернацького, що провів кілька матчів за ХК "Київ", а до цього близько року не мав ігрової практики. Солідним підкріпленням можна назвати появу в команді екс-форварда лієпайського "Металургса" Артема Бондарєва. До речі, не виключено, що в київському клубі найближчим часом з'явиться група гравців, що починали сезон у "Металургусі" і ХК "Рига-2000". За офіційною інформацією кандидати в національну збірну країни - Олег Крикуненко, Євген Пастух, Артем Гніденко й Олександр Панченко перестали вписуватися в ігрові концепції своїх клубів. Неофіційно, головною причиною їхнього звільнення стали складності з робочими візами, правила отримання яких, у порівнянні з минулим роком, значно ускладнилися.

Що ж стосується двобоїв з АСК "Огре", то у матчі у суботу "Сокіл" здобув перемогу - 4:2. У складі киян відзначилися Скороход, Шевченко, Буточнов і Марковський. На рахунку новобранця команди Бондарєва - дві результативні передачі. Повторна гра, що відбулася в неділю, закінчилася поразкою команди Олександра Сеуканда - 3:4.

Наступні матчі київський клуб проведе завтра і післязавтра. Суперник - ХК "Рига-2000". А 19 і 20 січня кияни зіграють вдома проти ХК "Гомель". До речі в рідних стінах "Сокіл" востаннє грав 15 і 16 листопада минулого року.

Костянтин ДУЛЬЦЕВ, "Весь спорт".