Українська правда

СЄХЛ. "Сокіл" втратив лідерство

Сергей Шемшученко — 24 грудня 2002, 18:53

Київський "Сокіл", який лідирував більшу частину нинішнього чемпіонату Східноєвропейської хокейної ліги під кінець року помітно знизив свої оберти. От і в двох домашніх двобоях з мінським "Кераміном" кияни зуміли завоювати лише одне очко із шести можливих.

Але ж початок першої зустрічі не міг не порадувати київську публіку. І навіть без одного зі своїх лідерів - Богдана Савенка, що зламав ребро в матчі з "Нєманом", "Сокіл" діяв дуже впевнено. Після точних кидків Олега Шафаренка (12-а хвилина), Олександра Матвійчука (13-а) і Василя Бобровнікова (19-а) кияни вели в рахунку 3:0. Здавалося, що господарі майданчика без особливих зусиль доведуть матч до перемоги. Але в другій 20-хвилинці тренери гостей посадили на лаву запасних воротаря Гришукевича, що допустив кілька серйозних промахів.
У складі "Керамина" дебютував голкіпер збірної Словенії Клемен Мохоріч. Треба сказати, що його упевнена гра надихнула мінчан на активні дії. Багато у чому завдяки Мохорічу "Керамин" зміг відстояти свої ворота в ті моменти, коли на майданчику проти трьох польових гравців білоруської команди грала п'ятірка киян. Утім, не можна не відзначити, що "соколята", що тричі мали значну чисельну перевагу і більше хвилини часу на його реалізацію, діяли занадто вже пасивно. "Кераміну" удалося перехопити ініціативу і не тільки зрівняти рахунок, але і вийти вперед - 4:3.

Кияни зуміли відігратися, але в серії післяматчевих буллітів гостям таки вдалося схилити чашу ваг на свою сторону.
У другому матчі гравці "Кераміна" виглядали помітно свіжіше своїх київських візаві. Гості весь час вели у рахунку, зберігши переможний результат до кінця гри - 3:2. У "Сокола" відзначилися Олександр Василевський та Сергій Рублівський.

Становище команд: 1. "Рига" - 43 очка (22 гри); 2. "Сокіл" - 43 (22); 3. "Металург" - 43 (22); 4. "Керамін" - 40 (18).

www.facts.kiev.ua