Українська правда

СЄХЛ. "Сокіл" перемагає білорусів і виходить в лідери

Сергей Шемшученко — 29 січня 2003, 18:08

Київський "Сокіл" провів перші у новому році матчі чемпіонату Східноєвропейської хокейної ліги. У Вітебську підопічні Олександра Сеуканда зустрічалися з однойменним клубом і домоглися двох перемог. "Вітебськ" -"Сокіл" - 1:4 і 2:5

У перерві чемпіонату "Сокіл" втратив трьох провідних гравців - Олександра Матвійчука, Олександра Василевського й Олега Полковнікова. Проте з'явилися у команді захисники Юрій Лясковський і Андрій Срюбко, відновилися після травм Богдан Савенко і Дмитро Марковський.

Матчі у Вітебську "Сокіл" провів у такому складі: Селіверстов; Побєдоносцев - Полоницький, Ніколаєв - Бобровніков - Савенко; Лясковський - Кирик, Млинченко - Шафаренко - Доніка; Благій - Срюбко, Проценко - Єловіков - Марковський; Крикуненко - Валіуллін - Аліпов; Дехтяренко, Рублівський.

Доля першого матчу вирішилася вже у першому періоді, коли з інтервалом у чотири хвилини у воротах хазяїнів площадки побували три шайби. Відзначилися Василь Бобровніков (15-я хвилина) і Євгеній Млинченко (17-я і 19-я). У другій 20-хвилинці вітебські хокеїсти відквитали одну шайбу, але на 59-й хвилині гри Євгеній Аліпов завершив комбінацію за участю Василя Полоницького й Олега Крикуненко, встановивши остаточний рахунок у матчі.

У повторній зустрічі підопічні Олександра Сеуканда знову володіли перевагою і не дали суперникові ні найменшого шансу домогтися позитивного результату. Дві перемоги у Вітебську дозволили киянам повернутися на перше місце у турнірній таблиці чемпіонату СЄХЛ. Сьогодні і завтра "Сокіл" у Новополоцьку зіграє з місцевим "Поліміром".

Положення команд: 1. "Сокіл" - 49 очок (24 гри); 2. "Гомель" - 49 (24); 3. "Металург" - 49 (28); 4. "Керамін" - 46 (20); 5. "Рига" - 45 (26); 6. "Нєман" - 33 (22); 7. "Хімволокно" - 30 (24); 8. "Капітан" - 26 (24); 9. "Полімір" - 17 (22); 10. "Вітебськ" - 16 (26).
Тим часом у Білорусії зараз посилено обговорюється питання: чи делегувати свої клуби в наступному сезоні у СЄХЛ чи ні? Одних не влаштовує занадто щільний графік ігор, інших - те, що білоруські клуби тренують українські і латвійські команди. Звичайно, темпи розвитку білоруського хокею просто вражають. Уже зараз національний чемпіонат цієї країни нараховує 8 досить сильних колективів, два з яких, швидше за все, виявляться в призерах нинішнього чемпіонату СЄХЛ. І якщо білоруси усе-таки вийдуть з СЄХЛ, те може вийти, що у наступному сезоні "Соколові" прийдеться змагатися тільки з напівпрофесійними українськими командами.

www.facts.kiev.ua