Українська правда

Сверкош засмутив Швейцарію. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 7 червня 2008, 10:16

У стартовій грі першості Європи з футболу, що розпочалася матчем Швейцарія - Чехія в Базелі, перемогу отримали чехи, які виграли з рахунком 1:0. Єдиний гол в цій зустрічі провів Сверкош, котрий вийшов на заміну і скористався чи не єдиним шансом забити команди Брюкнера в цій грі.

Гра-відкриття видалася для уболівальників нуднуватою. Швейцарія в перші хвилини матчу діяла більш активно і чехів вистачало лише на захист. На 21-ій хвилині швейцарці отримали шанс вийти вперед, але після виходу сам на сам Фрея Чеха, воротар відбиває удар низом форварда.

Наприкінці першої 45-хвилинки збірна Швейцарія зазнала серйозної втрати. Після ігрового епізоду поле залишив зі сльозами на очах Фрей, для якого ця першість Європи вже може і закінчитися. Якін, який замінив Фрея був також активним, але замінити лідера швейцарців та і не зміг.

У другому таймі глядачі побачили на полі той же самий футбол з мало кількістю гольових моментів. Двічі м`яч влучав у руку Уайфалуши у штрафній чехів, але жодного разу суддя Розетті на 11-метрів не вказав. Втім, один гол в цій грі все-таки відбувся. На 71-ій хвилині захист господарів намудрував при створенні штучного положення поза грою і Сверкош вибіг сам на сам з Банальо і пробив у нижній кут воріт - 0:1.

Через вісім хвилин Швейцарія отримала шанс відігратися. Барнетта зходу пробиває і Чех в стрибку відбиває цей удар прямо на Фонлантена, після пострілу якого чехів рятує лише поперечина. На більше в цій грі швейцарці не спромоглися, а чехи вистояли до кінця, отримавши гарний шанс на вихід групи.

Група А

Швейцарія - Чехія 0:1
Гол: Сверкош, 71

Швейцарія: Банальо, Ліхтштайнер (Фонлантен, 75), Маньін, Мюллер, Сендерос, Барнетта, Бехрамі (Дердійок, 83), Гекхан Інлер, Желсон Фернандес, Фрай (Якін, 46), Штреллер

Чехія: Чех, Григера, Розегнал, Уйфалуши, Янкуловскі, Галашек, Плашил, Полак, Яролім (Ковач, 87), Коллер (Сверкош, 56), Сьонко (Влчек, 83)
Попередження: Маньін, 59, Фонлантен, 76, Барнетта, 90+3.

Статистика матчу Швейцарія - Чехія

Голи 0-1

Удари по воротам 13-8

Удари повз ворота 5-2

Удари в площину 7-4

Блокованні удари 1-2

Фоли 18 - 21

Жовті картки 3-0

Офсайди 3-3

Кутові 6-3

Володіння м`ячем 55%-45%