Українська правда

Суперфінал. БРР - чемпіон України

Сергей Шемшученко — 31 серпня 2008, 21:03

Фінал

"БРР" (Київ) - "Майндшер" (Київ) 4:3
Голи: Бенджамін (1), Бакуменко (4, 16), Зборовський (28) - Варениця (15, 19), Пилипенко (34).
Попереджений Зборовський.

Самба, краковяк чи гопак, досвід чи молодість, традициї чи амбіції - ось далеко не повний перелік питань, які висіли в повітрі напередодні головного матчу національної першості. Дебютант вищої ліги - БРР - протистояв дворазовому чемпіону країни, "Майндшеру". У складі обох колективів вистачає зірок. Чемпіони світу Бенджамін і Даніель, котрі підписали контракти з БРР напередодні вирішального етапу. Лідери польської збірної Жук і Сагановський, що посилили "Майндшер". Гравці української національної команди - Сидоренко, Головін і Бакуменко з одного боку, Пилипенко, Варениця, Мозговий і Гладченко - з іншого...

А все це разом стало передумовою яскравого спектаклю, що його транслював Перший національний телеканал. Тож нема сенсу переповідати події матчу, який тримав у напруженні до останніх секунд. Ті, хто хотів бачити - бачив. Бачив спроби станцювати бразильску самбу на піску одеської Аркадії. Бачив характер "Майндшера" й непохитність голкіпера БРР Віталія Сидоренка, найкращого гравця у складі нового чемпіона й найкращого воротаря сезону, бачив ще один диво-гол Олександра Пилипенка, визнаного найкращим гравцем чемпіонату, бачив радість переможців і розпач переможених.

Втім, чи переможених? Адже для оновленого "Майндшера" національне "срібло" - це успіх (і - плацдарм для подальшої плідної роботи й нових злетів).

А для БРР чемпіонство - це не казка, це налідок важкої копіткої праці, психологічної стійкості, майстерності й характеру. В когорті українськиї чемпіонів з пляжного футболу - нове цікаве імя.

Матч за 3-є місце

"Метробуд" (Київ) - "Нова Ера" (Київ) 5:3
Голи: Арановський (6, 13, 18), А.Іллічов (19), Зубенко (27) - Євдокимов (2), Борсук (24, 36).

Напевно, учасникам поєдинків за "бронзу" найважче налаштовуватися на боротьбу. Позаду - програний півфінал, розбиті надії, пік мотивації. Втім, у нашому випадку суперники підходили до "втішливого фіналу" з різним настроєм. "Нова Ера", що її тільки-но посунули з чемпіонського трону, дійсно виглядала розчарованою, що й позначилося на грі її футболістів. "Метробуд" же, що розпочинав сезон у якості дебютанта вищої ліги, зовсім не планував вдовольнитися місцем у чільному квартеті. І після фінальної сирени, яка зафіксувала перемогу "будівельників", гравці, тренери й керівники команди кинулися святкувати успіх так, наче їм підкорилася найвища турнірна вершина.

"Метробуд" переміг заслужено. Знову виблиснув майстерністю Віталій Арановський, записавши до активу вже другий свій хет-трик у Суперфіналі. Нарешті "вистрілив" Зубенко. А на останньому рубежі не дав нічого створити супернику голкіпер Андрій Бузинний, одне з головних відкриттів поточного турніру.