Українська правда

Створена "Українська юнацька хокейна ліга".

Сергей Шемшученко — 17 лютого 2003, 13:31

У суботу 16-го лютого у Києві відбувся перший матч у рамках Всеукраїнської громадської організації "Українська юнацька хокейна ліга" (УЮХЛ). Це нова організація, яка створена для розвитку і популяризації дитячо-юнацького хокею в Україні. У поєдинку зустрічалися "Сокіл-89" (тренер Анатолій Доніка) та "Сокіл-90" (тренер Олег Нікулін). Перемогу з рахунком 5:4 одержав "Сокіл-90".

За словами президента Ліги Олега Моллера необхідність у створенні УЮХЛ виникла після того, як стало відомо, що українським командам СДЮШОР потрібно мати якнайбільше ігрової практики. - "Організація створення Ліги належить ініціативній групі людей, до якої входять небайдужі до хокею представники різних бізнес-структур, батьки дітей які займаються хокеєм, і такі відомі у минулому хокеїсти, як член Правління Ліги та легенда українського хокею - Юрій Шундров"

Крім того, одним із завдань ліги є об'єднання існуючих в Україні дитячо-юнацьких хокейних шкіл. Зокрема мова йде про Київ, Харків та Херсон. "Ми не є підрозділом Федерації хокею України, або Київської міської й обласної федерації, і навіть не існуємо автономно, - підкреслив Олег Моллер. - Хоча всіляко, плануємо співробітничати з цими організаціями".

Цього року представники Української юнацької хокейної ліги планують провести чотири змагання. З березня по травень пройде регулярна першість Ліги в двох вікових категоріях.

1 група: хлопці 1992-91 років народження:

"СДЮШОР-91" (Харків)

"СДЮШОР-92" (Харків)

"Сокіл-91" (Київ)

"Сокіл-92" (Київ)

"Крижинка-91" (Київ)

"Крижинка-92" (Київ).

2 група: хлопці 1990/89 року народження:

"СДЮШОР-90" - перша команда (Харків)

"СДЮШОР-90" - друга команда (Харків)

"Сокіл-90" (Київ)

"Сокіл-89" (Київ)

"Крижинка-90" (Київ)

"Крижинка-89" (Київ).

З 23-го по 28-е березня у Херсоні відбудеться турнір серед хлопчиків 1993 року народження, в якому візьмуть участь, п'ять команд, які представлятимуть СДЮШОР, м. Харків, СДЮШОР "Сокіл" (Київ), СДЮШОР "Крижинка" (Київ), ХК "Дніпро-хокей" (Херсон) і ХК "Дружба"-78 (Харків).

Також представники Ліги планують організувати і провести в Харкові міжнародний турнір серед юнаків 1990 року народження, в якому візьмуть участь команди з Харкова - СДЮШОР, Києва - СДЮШОР "Сокіл" і СДЮШОР "Крижинка" і три команди з закордону.

У кінці травня заплановане проведення Конференції Ліги, на якій будуть підбиті підсумки діяльності Ліги за сезон і нагороджені призами найкращі гравці: "Справа в тому , що дитина повинна одержати задоволення від того, що він прокидається о шостій годині ранку і регулярно відвідує тренування – сказав Олег Моллер. - Тому у нас будуть 69-ть (!!!) лауреатів, які отримають призи - кращий воротар, захисник, форвард, гравець. Взагалі призів буде дуже багато".

www.radio.org.ua