Українська правда

Стадіон до Євро-2012 буде збудований вчасно - мер Львова

Сергей Шемшученко — 18 січня 2009, 12:06

Стадіон до Євро-2012 у Львові будується, і ті темпи, які взято нині, зменшуватися не будуть. Так заявив міський голова Львова Андрій Садовий, пише Укрінформ з посиланням на газету "Високий Замок", відповідаючи на запитання, чи має місто гроші на новий спортивний об`єкт.

"Ми чітко працюємо за графіком, - сказав голова. - Завершення будівництва в грудні 2010 р.".

Андрій Садовий впевнений: фінансування не буде проблемою. Зараз для експертів УЄФА головне, щоб ми не зірвали темпів будівництва, а власне фінансові моменти - це наші договірні зобов`язання з генпідрядником, зазначив він. "На усі роботи, які генпідрядник виконав минулого року, складено акти, кошти компанії-забудовнику ми заплатили".

Гроші на будівництво стадіону у мерії заклали у фонді розвитку міста. "Це плюс-мінус 250 млн грн", зауважив міський голова. До того ж у держбюджеті на львівський стадіон закладено на цей рік 600 мільйонів грн.

"У всіх цивілізованих країнах стадіони будують за гроші держави. Мені дуже приємно, що уряд заклав кошти у своєму бюджеті. Тому, думаю, ми покажемо позитивний приклад співпраці міста та уряду", - зазначив він.

До середини лютого на території стадіону змонтують десять відеокамер. І кожен бажаючий зможе подивитися on-line процес зведення спортивної арени.