Українська правда

"Соколу" у цьому сезоні доведеться розірватися на чотири частини

Сергей Шемшученко — 7 вересня 2008, 15:40

Майбутній сезон-2008/09 стане найнасищенішим у 45-річній історії київського "Сокола". Флагман українського хокею візьме старт відразу в трьох чемпіонатах - Росії, Білорусі, України, а також побореться за вихід у фінальну стадію Континентального кубку!

Головна новина дня - київський "Сокіл" візьме участь у першості України з першого етапу, а не розіграшу плей-оф, як планувалося раніше. Примітно, що дефіциту ігрової практики на внутрішній арені у столичного гранду не буде.

Річ у тому, що Виконком ФХУ в цілях популяризації хокею в країні ухвалив революційне рішення розширити вищу лігу з 6-ти до 17 команд! З нового сезону, за рахунок напівпрофесійних команд з першої ліги, буде утворений елітний ешелон з трьох дивізіонів: Західного (6 команд), Центрального (5) і Східного (6).

Статус топової групи отримає Центральний квінтет, який сформують київські "Сокіл", АТЕК, "Компаньйон", броварський "Барс" і ХК "Харків". Цікаво, що на шляху до плей-оф учасники чемпіонату України не обмежаться внутрішніми розбираннями в дивізіонах, а згідно новій формулі турніру, зроблять календарні вояжі в гості до представників сусідніх регіонів.

В світлі реформ, що відбулися, хокеїстам "Соколу" тепер не позаздриш. Цього сезону "біло-синім" належить "розриватися" відразу на чотири фронти.

Очевидно, що основне навантаження ляже на плечі головної команди "Соколу", яка під керівництвом Олександра Сеуканда зіграє в єврокубках і 66-ти матчах вищої ліги відкритої першості Росії. І це без урахування плей-оф.

Також чималою ігровою практикою буде забезпечений і резервний склад (хокеїсти у віці від 17 до 21 року), який під керівництвом Сергія Лубніна відкатають п'ятиколову програму (45 матчів) змагання у турнірі білоруських фарм-клубів.

Ймовірно, що і в першості України кістяк "Соколу" сформують якраз гравці дочірньої команди, але при необхідності доповнити його зможуть юніори зі школи В'ячеслава Завальнюка або хокеїсти, незадіяні за команду Сеуканда. У зв'язку з цим заявка на першість України у "Соколу" не буде лімітованою.

hcsokol.kiev.ua