Українська правда

Сьогодні відбудеться церемонія відкриття Паралімпійських ігор

Сергей Шемшученко — 6 вересня 2008, 11:02

XIII Паралімпійські ігри урочисто відкриються в Пекіні в суботу 6 вересня, і Китай зустрічає змагання для людей з обмеженими фізичними можливостями у повній боєготовності.

Церемонія відкриття ігор, яка відбудеться о 20.00 за місцевим часом (15.00 Київ), збере на стадіоні "Пташине Гніздо" більше 140 тисяч чоловік, повідомляє в понеділок газета "Синьцзінбао".

Очікується, що на головному олімпійському стадіоні Китаю, розрахованому на 91 тисячу місць, зберуться більше 140 тисяч чоловік, зокрема учасників шоу.

Пекінська Паралімпіада, за проведення якої відповідає той же оргкомітет, що і за 29-і літні Олімпійські ігри, обіцяє стати "самою-самою" в історії і перевершити всі попередні Ігри по числу учасників, видів порту, допінг-проб і журналістів.

Ще до початку Ігор упевненість в їх успіху виразив президент Міжнародного паралімпійського комітету (МПК) Філіпп Крейвен.

- Паралімпійські ігри в Пекіні стануть золотою моделлю для майбутніх організаторів Ігор. Ми всі чекаємо того, що ці Ігри відкриють новий розділ в історії і розвитку паралімпійського руху, - сказав він на недавньому засіданні виконкому МПК в Пекіні.

За день до початку Ігор організатори відповідально заявили, що повністю готові до їх успішного проведення.

- У даний момент підготовча робота у всіх напрямах, яку ми вели впродовж семи років, завершена, - завірив у п'ятницю журналістів заступник голови оргкомітету Ігр Ван Вей.

У суботу ввечері на арені Національного стадіону "Пташине гніздо" пройде церемонія відкриття Ігор. Про упевненість китайців у тому, що вона буде не менш яскравою і видовищною, чим відкриття Олімпіади-2008, свідчить практично повна відсутність спроб передбачити її зміст.

На Паралімпійських іграх в Пекіні Україну представлятимуть 126 спортсменів в 11 видах спорту. Спортсменів супроводжуватимуть 55 тренерів, лікарів, масажистів. До складу офіційної делегації входять 17 осіб, її керівником призначений президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич

sovsport.ru