Українська правда

Сьогодні розпочався Чемпіонат України з дресажу

Сергей Шемшученко — 24 липня 2008, 13:36

24-26 липня на базі кінно-спортивного клубу "Магнат", що у с. Чубинському на Бориспільській трасі, відбудеться Всеукраїнський чемпіонат з дресажу. За звання кращих змагатимуться майже вісімдесят вершників з усієї України. Переможців визначатимуть як в індивідуальному, так і в командному заліках.

Визначити кращих вершників вітчизняним фахівцям допомагатимуть судді зі світовим ім`ям. За спеціальним запрошенням Федерації кінних видів спорту Києва, а також України до столиці прибуває делегація суддів з Німеччини та Польщі.

Чемпіонат відбувається за підтримки Федерації кінних видів спорту м. Києва і КМДА.

"Така пильна увага міжнародної кінної спільноти до розвитку кінного спорту та, зокрема, дресажу в Україні, передусім свідчить про те, що ми рухаємося у правильному напрямку. Оцінка та допомога міжнародних суддів для нас - можливість уникнути помилок та перейняти європейський досвід. Цей досвід разом із дійсно споконвічними кінними традиціями України може дати нам по-справжньому унікальну базу кінного спорту", - відзначила член Федерації кінних видів спорту м. Києва Наталія Присяжнюк.

Довідка.

Дресаж. Манежна їзда за спеціальними тестами, що відбувається на арені 100х40 м-кодів або 80х40 м-кодів, розміченій літерами. Мета змагання - оцінка свободи, точності пейсу (темпу), гармонійності, імпульсивності, гнучкості, легкості і правильності виконання фігур і вольтів коня у русі. Крім того, оцінюються спортсмени за стиль, акуратність, загальну здатність керувати своїми кіньми, а також за зовнішній вигляд, стан збруї і екіпажу, уміння забезпечувати їх загальну зовнішність, ефективність і працездатність.