Українська правда

Смердючі шкіри заважають будівництву стадіону до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 20 червня 2009, 18:57

На початку березня цього року, під час надземних робіт при будівництві стадіону до Євро-2012 "Балтік Арена" у Гданську, знайдено під землею тисячі тонн смердючих частин шкіри та кісток, що залишились від неіснуючого кладовища.

Так званий могильник містить у собі ртуть та шкідливу для людини синю гнійну паличку. Ці знахідки можуть сповільнити темпи будівництва одного з чотирьох польських стадіонів до чемпіонату Європи.

Відкритий могильник на даний момент є лише засипаний землею, а повинен бути перенесений, оскільки знаходиться на місці майбутніх трибун. Фірма, яка готує грунт для їх будівництва, мала завершити роботи минулого понеділка. Однак ще досі навіть не розпочато знешкодження загрозливих рештків.

"Ми повідомляли фірму, що виконує ці роботи, що вони повинні знешкодити могильник. Однак вони цього не роблять. Таку кількість небезпечних відходів зможуть утилізувати лише дві польські фірми. Проте жодна з них про це, ще не поінформована. Кошторис цих робіт може становити навіть 10 мільйонів злотих", - сказав віце-президент Інвестиційного Бюро Євро Гданськ 2012 Адам Калата.

2012ua.net