Українська правда

Швейцарці перемогли португальців у напівтовариському матчі

Сергей Шемшученко — 15 червня 2008, 23:52

За збігом обставин для жодної з команд ця гра не мала турнірного значення, адже португальці достроково стали першими в групі, а швейцарці після другого туру втратили шанси на вихід до чвертьфіналу. Єдиною інтригою матчу було прощання збірної Швейцарії з Якобом Куном, для якого цей матч був останнім на посту головного тренера. Кун тренував швейцарців протягом 7 років.

Перший тайм довів, що команди не будуть докладати надзусиль, щоб перемогти - невисокий темп з мінімумом гостроти.

За перші 45 хвилин команди створили по одному моменту. Спочатку небезпечний штрафний виконує Куарежма. Португалець пробив, а Пепе у штрафному підставив ногу. Момент був настільки динамічний, що тільки на повторі стало зрозуміло, що команду врятував воротар, який якимось дивом зреагував і перевів м'яч у поперечину.

На 32 хвилині небезпечний кутовий подали господарі. Якін пробив метрів з 8 головою, і тепер уже Рікарду витіг м'яча з лівого від себе кута.

На 36 хвилині гості таки забили гол, але суддя за секунду до цього зафіксував у Поштіги офсайд. Повтор показав, що суддя помилився.

У другому таймі гра фактично не змінилася, Португальці трохи більше володіли м'ячем і були трохи гострішими.

На 53 хвилині гості мали відкривати рахунок. Нані втік лівим флангом, отримав м'яч з глибини, увійшов у штрафний і метрів з 10 пробив у ближній кут, але влучив у штангу.

На 63 хвилині шанс уже мали господарі. Інлер прострелив вздовж воріт з лівого флангу, Барнетта пробивав з лінії воротарського, але захисники блокували удар.

Двома хвилинами пізніше той же Інлер потужно пробив з 25 метрів, але м'яч на пару сантиметрів розминувся зі штангою.

Забили швейцарці на 71 хвилині. Гості помилилися зі штучним офсайдом. Якін отримав м'яч від Дердійока, вийшов сам-на-сам і пробив між ногами Рікарду.

Португалія могла відігратися через 5 хвилин. Куарежма і Алмейда втекли у відрив, увійшли до штрафного, але Куарежма перемудрив і під час останнього пасу влучив у ногу захисника.

А от Швейцарія свого другого шансу не змарнувала. Барнетта, який вийшов у другому таймі на заміну і був найактивнішим у швейцарців, увірвався до штрафного, зіграв на випередження і Мейра за інерцією звалив швейцарця. Якін з позначки був точним.

За 10 хвилин, що залишалися до кінця матчу, португальці так і не змогли створити бодай 1 момент.

Швейцарці на мажорній ноті закінчують свої виступи на Євро-2008, а Португалія чекає завтрашнього дня, коли визначиться її суперник по чвертьфіналу.

ВНПМО
Португалія2015-36
Туреччина2015-56
Чехія1024-63
Швейцарія1023-33