Українська правда

Швеція – Іспанія: післяматчеві коментарі

Сергей Шемшученко — 15 червня 2008, 01:43

Наставник збірної Іспанії Луіс Арагонес:

Луіс Арагонес. Фото AP
Вважаю, що ми були сильніші за суперника, особливо у другому таймі. Після перерви шведи помітно втомилися, а ми мали декілька вигідних моментів.

Я з великою повагою відношуся до збірної Швеції. Це сильна команда, яка робить ставку на далекі передачі і дуже майстерна в цьому компоненті гри. Ми теж сьогодні зробили багато довгих пасів, оскільки у нас є швидкісний Торрес. Ми теж сьогодні зробили багато довгих пасів, оскільки у нас є швидкісний Торрес. Коли шведам вдавалося перехопити м'яч, вони створювали нам проблеми.

Дуже складно оборонятися, якщо твій візаві на 20 сантиметрів вищий за тебе. Шведи змусили нас працювати у поті чола, проте ми виграли володіння м'ячем і створили більше гострих моментів. Нам пощастило, що у нас є Вілья, який забив практично неможливий гол. Коли дивишся на цей епізод з краю майданчику, тільки й гадаєш - як йому це вдалося?

Завжди потрібно сподіватися на удачу - навіть коли у тебе гра не йде, а суперник діє дуже добре. Звичайно, таке святкування забитого м'яча незвичне для мене, але я бачив, якою щасливою була вся наша лава запасних. Дійсно, я не радію голам у ворота суперника, але сьогодні ми вирвали перемогу у самій кінцівці. Було дуже приємно бачити, що ті, хто був на полі, побігли до гравців, що залишилися в запасі.

Тренер збірної Швеції Ларс Лагербек:

Звичайно, дуже прикро програвати матч таким чином, на останніх секундах. Ми добре грали в першому таймі і створили більше можливостей для взяття воріт. Іспанці ж частіше володіли м'ячем і також створювали гострі моменти. Повинен привітати їх з перемогою. Ще до початку матчу я говорив, що в комбінаційній грі збірній Іспанії немає рівних. Отже, не зважаючи на поразку, треба віддати належне і моїм підопічним. Все як і раніше в наших руках.

Ми відновимо сили і будемо готуватися до завершального поєдинку. Вважаю, у нас дуже хороші шанси на путівку до 1/4 фіналу, адже в команді зібрані справжні бійці. Наступні 24 години всі будуть дуже розчарованими, але ми оправимося від цієї невдачі. Головне - ми як і раніше господарі власної долі.

Ібрагімович відчув біль у коліні. Після бесіди з медичним персоналом ми вирішили замінити його, хоча Златан ще міг провести на полі декілька хвилин. Проте не варто ризикувати, адже є шанс посилити травму. Футболісти, що вийшли на заміну, зіграли непогано, тоді як Ібрагімович у першому таймі показав гру світового рівня.

Звичайно, нам його не вистачало. Здається, у нього така ж травма, як і після матчу з греками, а значить, Златан зможе взяти участь у поєдинку з росіянами. Не думаю, що ми так вже сильно залежимо від нього, але це футболіст світового рівня. Якщо у вашій команді є гравець такого калібру, то він неминуче гратиме ключову роль. Коли Ібрагімович на полі, наші шанси на перемогу зростають.

За інформацією офіційного сайту Євро-2008