Українська правда

Ширяєв залишається в Луїзіані

Сергей Шемшученко — 27 серпня 2002, 17:59

Клуб Ліги Східного Побережжя Louisiana IceGators підписав новий однорічний договір з лівим крайнім Денисом Ширяевим - про це заявив сьогодні головний тренер і директор хокейних операцій Дейв Ферріш.

24-річний Ширяєв, уродженець Харкова, у минулому сезоні в 65 іграх у складі "АйсГаторз" закинув 9 шайб, зробив 14 результативних передач і набрав 282 штрафні хвилини, що є "кращим" показником в команді.

Ширяєв швидко завоював репутацію одного з самих фізично могутніх гравців в ECHL після декількох сезонів проведених їм в тепер вже не існуючій лізі WPHL. Зароблені ним 26 великих штрафів принесли йому третє місце в лізі по цьому показнику.

"Робить Дениса таким цінним гравцем не тільки те, що він - один з кращих забіяк в лізі, але і те, що він закинув 9 шайб протягом останнього сезону", сказав Ферріш. "Він виявився великим успіхом для нас в минулому сезоні - він чітко виконував всі тренерські установки. Він вносить натхнення в гру і радує наших вболівальників своїм енергійним стилем гри."

Ширяєв зіграв 173 матчі, набрав 45 очок (18 + 27) і заробив 637 штрафних хвилин. У 14 грі плей-офф, на його рахунку 5 очок (2 + 3). Останній сезон був найкращим в його професійній кар'єрі, оскільки набрані ним 23 очка більше, ніж він набрав в сумі за 3 сезони проведені їм в WPHL.

Гнездо