Українська правда

Ширяєв залишається у збірній України

Сергей Шемшученко — 8 серпня 2002, 16:01

Капітан збірної України, чемпіон світу-89 у складі збірної СРСР 39-річний Валерій Ширяєв, ще як мінімум рік буде захищати честь національної збірної України. У цьому сезоні, Ширяев, який виступає за швейцарський клуб HC La Chaux-de-Fonds, планує взяти участь у всіх чотирьох етапах European Ice Hockey Challenge і на чемпіонаті світу-2003, який відбудеться в квітні наступного року у Фінляндії.

- Офіційно про завершення кар'єри в збірній я не оголошував. І завжди горів бажанням виступити і допомогти команді. Якщо керівництво і тренерський штаб збірної будуть зацікавлені в моїх послугах, то із задоволенням приїду. Кожний спортсмен, в якому б він віці не знаходився, повинен удосконалитися і грати на високому рівні. А що може бути вище ніж чемпіонат світу або Олімпійські ігри?

- Якщо у тебе немає мотивації грати в збірній, то як без мотивації ти зможеш грати у клубі? Кожний спортсмен повинен постійно сам себе мотивувати. Адже без цього досягнути успіху просто неможливо, - підкреслив 39-річний Ширяєв.

"Спорт сегодня"