Українська правда

Ширяєв: "У збірній є гравці, які не цілком відповідають рівню національної команди та турніру"

Сергей Шемшученко — 15 лютого 2005, 17:29

Після провального виступу на відбірковому турнірі до олімпійських ігор у Турині, де збірна України посіла останнє місце провідні гравці синьо-жовтих Валерій Ширяєв та В'ячеслав Завальнюк дали свій коментар виступу в Австрії.

Валерій Ширяєв (захисник збірної України):

"Кривдно, що ми не змогли виграти в Австрії хоча б ще один матч і претендувати на перемогу в групі. Зараз потрібно постаратися зібрати як можна більше бойовий склад на чемпіонат світу навесні. У сьогоднішній заявці є гравці, які не цілком відповідають рівню збірної й турніру. Я дуже сподіваюся, що ситуація зміниться до чемпіонаті світу. По суті справи, нам потрібно виграти в групі один матч у збірної Данії. Це головне завдання, і до нього ми повинні підійти з усією серйозністю. І гравці, і федерація, і всі, хто відповідає за результат".

В'ячеслав Завальнюк (захисник збірної України):

"Звичайно, у нашої команди існують великі проблеми. Не можна приїхати, галопом зібратися й виграти турнір. Ми вже багато років виступаємо у вищому ешелоні. Жодна інша команда в ігрових видах спорту в Україні не має таких досягнень. Але відношення до нас із боку держави абсолютно байдуже. Я не знаю, хто буде грати за збірну, коли наше покоління піде зі спорту. Якщо зараз не вживати певних заходів, то хокей в Україні просто вмре".

«Команда»