Українська правда

Шанси на те, що Євро-2012 буде у шести польських містах, рівні нулю - польські ЗМІ

Сергей Шемшученко — 6 травня 2009, 12:51

Голови комітетів з підготовки до Євро-2012 Познані, Вроцлава, Гданська, Кракова і Хожува домовились про чесну, без використання чорних PR-технологій, боротьбу за право приймати матчі Євро-2012. Змагання між містами виходить на фінішну пряму - вже 13 травня УЕФА визначить міста-організатори чемпіонату, пише "Gazeta Wyborcza".

Шанси на те, що чемпіонат Європи 2012 року пройде у шести польських містах, практично рівні нулю. Варшава є єдиним містом, в якому немає сумнівів. Рішення, яке прийме УЄФА на засіданні свого Виконавчого комітету у Бухаресті 13 травня, означатиме, що одне або декілька з вищезазначених міст не прийматиме у себе гостей турніру.

Голова спілки PL 2012 Марцін Херра зазначає, що усі заходи, які були направлені містами на підготовку до чемпіонату, мають більш важливе значення за самі змагання - нові вулиці, дороги, трамваї слугуватимуть містам і після ЧЄ. Проте мери міст не приховують того, що їм буде важко пояснити своїм мешканцям, чому місто випало з боротьби і в 2012 році не побачить змагання найкращих футбольних збірних Європи. Для багатьох - присутність серед організаторів Євро-2012 є політичним "бути чи не бути", зазначають польські журналісти.

2012ua.net