Українська правда

Сергій Бубка: Ігри - річ непередбачувана

Сергей Шемшученко — 24 серпня 2008, 17:40

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка прокоментував здобутки виступу українських спортсменів на Іграх XXIX Олімпіади.

"Національна збірна України в Пекіні виборола 27 нагород (7 - золотих, 5 - срібних, 15 - бронзових), це найкращий результат за всю історію незалежності нашої країни. Тому хочу подякувати усім спортсменам, тренерам, лікарям, масажистам, президентам федерацій, Міністерству, всім хто брав безпосередню участь у підготовці олімпійців", - наголосив Сергій Бубка.

На запитання журналістів стосовно того, що перед Іграми був зовсім інший прогноз, президент НОК відповів так: "До прогнозів у спорті я відношусь вкрай негативно, це не вдячна справа. Я не знаю жодного спортсмена, яки би на Олімпійських іграх виступав не на максимумі своїх можливостей та і самі Ігри річ не передбачувана. Такий успіх нашої збірної, це заслуга перш за все самих спортсменів та їх тренерів. Це великий аванс нам на майбутнє, адже український спорт має безліч проблем, на які треба реагувати негайно".

За словами Сергія Бубки найбільшим розчаруванням Олімпіади стали два випадки з допінгом. "Це прикро і для нас і для всіх наших співвітчизників. Федерації вже найближчим часом мають провести детальний аналіз ситуацій, щодо своїх спортсменів та винести відповідні рішення", - зазначив президент НОК.

"Взагалі організація Ігор XXIX Олімпіади пройшла на досить високому рівні, Лондону буде дуже важко у 2012 році", - вважає Сергій Бубка.