Українська правда

СБУ займеться силами, які викидають на Львів компромат?

Сергей Шемшученко — 13 квітня 2009, 12:15

Напередодні візиту до України президента УЄФА Мішеля Платіні здійснено чергову спробу дискредитації Львова, як одного з міст-господарів Євро-2012.

10 квітня у мас-медіа з'явилась інформація з посиланням на "спеціальну робочу групу працівників при управлінні СБУ у Львівській області", яка буцімто виявила низку порушень в процесі будівництва стадіону та аеропорту у Львові, повідомляє www.zaxid.net.

Враховуючи, що досі Львівська міська рада не отримувала жодної інформації від СБУ про проведення тих чи інших розслідувань і тим більше про наявність будь-яких висновків на цю тему, керівництво міста в оперативному порядку зв'язалось з керівництвом СБУ у Львівській області для отримання додаткової інформації.

Однак, як виявилось, про жодні висновки "робочої групи працівників СБУ" не знали і самі керівники цієї служби. Того ж дня, з'явився офіційний прес-реліз УСБУ у Львівській області , який повністю спростував неправдиве повідомлення інформаційного агентства.

Львівська міська рада вважає, що цей інцидент є цілеспрямованою спробою дискредитувати громаду міста Львова та підготовку міста до Євро-2012 напередодні важливого візиту до України президента УЄФА Мішеля Платіні, який зокрема буде присвячений вивченню ситуації в містах, що готуються до чемпіонату.

Львівська міська рада звертається до УСБУ у Львівській області з наполегливим проханням провести оперативне додаткове розслідування з метою вивчити усі обставини інциденту, з'ясувати замовників цієї провокації та їх мотиви.