Українська правда

Садовий: На сьогодні ні Дніпропетровськ, ні Львів, ні Харків не отримав жодної копійки із Держбюджету

Сергей Шемшученко — 14 листопада 2008, 10:34

Мер Львова Андрій Садовий під час "Телемосту Євро-2012: Київ. Львів. Харків" закликав політичні сили укласти угоду і, незважаючи на всі баталії, питання Євро-2012 не рухати. За словами Андрія Садового, "воно є святим, і треба думати, як допомогти міській владі".

Мер нагадав, що на сьогодні ні Дніпропетровськ, ні Львів, ні Харків не отримав жодної копійки із Держбюджету: "це і є відповідь на питання, як держава сприяє містам у підготовці до Євро". Тому, за словами Андрія Садового, влада на місці робить все можливе, щоб у Львові Євро таки відбулося. Однак мер зазначив, що держава повинна зрозуміти, що такі масштабні проекти не можна поставити на плечі тільки міст. Як приклад, міський голова Львова назвав Польщу, де держава виділяє 40% коштів на будівництво стадіонів, комунікації фінансує виключно держава. "А в нас політики займаються поливанням один одного брудом", - зазначив мер.

Щодо інвестора з будівництв стадіону, то А.Садовий наголосив: він не вірить, що в час фінансової кризи прийде "багатий дядько" з коштами і дасть їх на Євро, тому потрібно робити як у цивілізованому світі - залучати державу до підготовки.

www.zaxid.net