Українська правда

Росія – Україна: повний розгром підопічних Богданова

Сергей Шемшученко — 10 квітня 2003, 10:14

Товариська гра.

Росія – Україна – 7:1 (1:0, 4:1, 2:0).
Шайби: Спірідонов, Соін-2, Мозякін, Степанов, Скопінцев, БОБРОВНІКОВ, Полушин.
Три звезды: Спиридонов, Мозякин, Прошкин.

Росія: Медведєв; Єрофеєв - Прошкін, Тютін - Ждан-к, Вишедкевич – Скопинцев, Денисов – Любушін; Заріпов – Кайгородов – Соін, Спірідонов – Горовіков – Бадюков, Д.Гусманов – Корнєєв – Мозякін, Степанов – Лапін – Полушин.

Україна: Карпенко; Завальнюк – Остроушко, Полодницький – Савицький, Полковніков – Благой, Гунько; Проценко – Христич-к – Сальников, Матвійчук – Шахрайчук – Шафаренко, Савенко – Бобровніков – Ніколаєв, Василевський – Цируль, Млинченко.

Володимир ПЛЮЩЕВ, головний тренер збірної Росії:
У повторному матчі підопічні спокійніше діяли у завершенні атаки, і результат на лице. Загалом грою я задоволений. Знову здивував трохи бруднуватий хокей збірної України. Дивно все це, адже обидві команди готуються до чемпіонату світу, навіщо ж наносити один одному травми? Якщо провести аналогії з минулим роком, то адже саме в матчі з українцями отримав травму, що не дозволила поїхати на чемпіонат світу, Андрій Разін. Що стосується гри безпосередньо, думаю, малюнок налагоджується. Упевнений, зіграй ми з фіннами не відразу, а після двох матчів з українцями, один з поєдинків у команди Суомі напевно б зачепили.

Анатолій БОГДАНОВ, головний тренер збірної України:
Другий матч для нас виявився складнішим. У першому періоді виглядали начебто непогано, але росіяни краще рухалися. У другому господарі ще додали, а ми повністю провалилися. У нас, звичайно, проблема в обороні через відсутність захисників Ширяева, Климентьєва і Тімченко. До того ж захворів Срюбко. Ну уже і зовсім недоречно довівся удар ключкою у щелепу ще одному нашому гравцеві оборони Гунько.

Як грала Росія? Тільки за рахунок індивідуальної майстерності. Після етапів Євротура я читав про атакуючий хокей, ледве чи не як про "Червону машину" Тихонова. Нічим подібним і не пахне. Враження таке, що на льоду більше імпровізації, ніж продуманих комбінаційних дій і серйозної аналітики тренерів. Я побачив однакову схему гри у більшості у всіх ланок росіян. Куди це годиться для серйозних задач? Навіть ми при дефіциті майстрів стараємося награвати два варіанти реалізації чисельної переваги.

Советский спорт