Українська правда

Раміль Юлдашев: зустріч з Казахстаном розпочнемо в атакуючій манері

Сергей Шемшученко — 2 квітня 2008, 17:41

Виступ на світовому форумі (перший дивізіон) у польському місті Торунь юніори України (до 18-ти років) другий рік поспіль почнуть під керівництвом тренера "Барса" Раміля Юлдашева. Про те, з яким настроєм підходять до головної події року наші хокеїсти й наскільки вдалася їм підготовка на зборах, розповів "Команді" головний тренер "синьо-жовтих" 46-річній Раміль Юлдашев.

- Що вас особливо турбує напередодні прем'єрного матчу на чемпіонаті світу?

- Те, що добра половина гравців, що відправилися в Польщу, не відповідає рівню збірної України. А що робити, інших хокеїстів у нас немає. За три етапи зборів, які ми провели в Києві, Гомелі й Польщі, зуміли переглянути приблизно 35 хокеїстів. Як ви розумієте, це вкрай мало для такої великої країни, як Україна. Довелося комплектувати склад методом набору, а не відбору.

- Чи всі хокеїсти з тих, кого ви бажали бачити в складі, приїхали в збірну?

- На жаль, через власну недбалість не встигли переоформити паспорти голкіпер Дмитро Чередниченко й форвард Євген Марченко. Вони б точно підсилили команду. Плюс ми не змогли розраховувати на групу 17-річних харків'ян, що оформляють собі російське громадянство.

- Чи задоволені умовами підготовки, які огранізувала хлопцям ФХУ?

- Вони були навіть кращі, ніж торік. І часу на підготовку теж було більше.

- Головна ударна сила виходить від форвардів "Барса"?

- Так, для Нікіти Буценко й Георгія Кичи майбутній форум є вже третім поспіль. Разом з ними в ланці зіграє здатний Максим Квітченко.

- Чого чекаєте від виступу підопічних на чемпіонаті світу?

- Наш тренерський штаб налаштовує команду на перемогу в кожному двобої й тому зустріч з Казахстаном почнемо в атакуючій манері. Аби перешкодити суперникові розкатитися, маємо намір діяти згідно нашої тактичної заготовки. Хлопці зроблять все можливе й навіть неможливе, щоб зберегти прописку в першому дивізіоні.

- Межа нинішньої збірної - боротьба за виживання з Литвою?

- Всі так вважають, але ті ж литовці везуть у Торунь 15 гравців, які в грудні обіграли молодіжну збірну України (до 20 років)! Так що боротися доведеться з усіма.

- Як думаєте, чи є серед нинішніх збірників перспективні хокеїсти, здатні в доступному для огляду майбутньому вирости у кваліфікованих виконавців?

- Крім згаданих вже гравців першої трійки, можу виділити воротаря Михайла Балабана й одного з наймолодших наших збірників - 16-річого харків'янина Дмитра Ханіна.