Українська правда

Про Турин-2006 можемо забути?

Сергей Шемшученко — 10 лютого 2005, 20:02

У першому же матчі кваліфікаційного відбірного турніру до олімпійських ігор у Турині 2006 року, що розпочався в австрійському Клагенфурті збірна України зазнала поразки з рахунком 4:3 від команди Франції. Зважаючи на той факт, що з груп виходять лише переможці, то на позитивний результат кваліфікаційного відбору для синьо-жовтих залишаються примарні надії.

Гра з командою Франції для підопічних Олександра Сеуканда розпочалася проблемно вже в дебюті, коли на 5-ій хвилині гості зуміли вийти вперед. Утім, у другому періоді зусиллями Дмитра Цируля та Артема Гніденка українцям вдалося навіть вийти вперед – 2:1. Вирішальною у матчі стала третя 20-хвилинка, яку збірна України програла -1:3. На шайбу Романа Сальникова французи відповіли влучними кидками Розенталя, Коке та Бордело.

Утім, такий результат гри українців можна було передбачити. Відношення в Україні до хокею залишає бажати кращого і він знаходиться на межі вимирання, як це колись сталося з динозаврами... Немає нині в українському хокеї своїх Суркісів та Ахметових. Нині по хокейних колах ходять чутки, що кілька років назад тренер національної збірної України звернувся за фінансовою допомогою до Григорія Суркіса на що той відповів: "ну не лежить в мене душа до хокею..."

Перед від'їздом до Австрії українська команда не тільки не змогла провести повноцінні збори та зіграти кілька товариських матчів (лише один матч зі Швейцарією), а й не дорахувалася лідерів збірної. Не пустили в національну команду України клубні тренери Шахрайчука, Климентьєва та Понікаровського, які виступають в російській Суперлізі.

Наразі невідому чому, але відмовився приїхати в збірну України Руслан Федотенко, що під час локауту, що триває в НХЛ залишається без клубу...

Свій наступний матч підопічні Сеуканда проведуть у п'ятницю проти команди Казахстану, а завершать турнір грою у неділю проти австрійців.

Україна - Франція - 3:4 (0:1, 2:0, 1:3)
Шайби: 0:1 - Меньєр (Бордело, Фавапін , 5.53), 1:1 - Цируль (Ширяєв 29.46), 2:1 - Гніденко (Пастух, Касянчук 33.29.), 2:3 - Коко (Бордело 45.28), 3:3 - Сальніков (Цируль, Завальнюк 49.07), 3:4 - Розенталь (Фаварін, 52:34).
Кидки: 26-34; Штраф: 18 - 22.