Українська правда

Понікаровський: "Будемо боротися за Кубок Стенлі"

Сергей Шемшученко — 26 січня 2004, 21:05
Український хокеіст Олексій Понікаровський, який захищає кольори канадської команди "Торонто Мейпл Лівз", дав інтерв”ю Українській службі Бі-Бі-Сі.

Останнім часом Понікаровський грає надзвичайно потужно. В матчі з "Вашингтон Кепіталз", який "Торонто" виграв з рахунком 3-2, українець забив дві шайби. Значним був внесок Понікаровського також у перемогу „Мейпл Лівз” над „Монреаль Канадіенз”. Він зробив дві гольові передачі і його команда перемогла з рахунком 4-1.

Бі-Бі-Сі: Олексiю, Ви народились в Українi. Як складалася спортивна доля там, і пізніше, коли ви почали грати за кордоном?

О.П.: Так, я народився і почав грати у хокей в Києвi. Захищав кольори "Сокола" , починав в юнацькій команді. Потiм, коли Радянський Союз розпався, а хокей в Українi почав потихеньку занепадати, я вирiшив поїхати в Росiю i спробувати свої сили в московському "Динамо". Там п'ять рокiв грав за молодiжну команду, потiм взяли в другу команду, пізніше потрапив у першу, так і пiшло. Вже потiм вирiшив поїхати в Канаду і грати в НХЛ. Маю родину, дружину, доньку, маю багато друзiв. Зустрiчаємось, коли є час. Влiтку літаю до Києва, до батькiв, приблизно на мiсяць. Потiм повертаюсь i починаю тренувальний процес.

Бі-Бі-Сі: Якi враження вiд матчу з "Монреаль Канадіенз", адже ви відіграли досить вдало?

О.П.: Коли пропустили перший гол на лаві запасних почали нервувати. Проте пізніше команда зосередилась, ми боролися, билися і тепер маємо результат. У Монреалi досить сильна склад гравців. Вони можуть i здивувати, i голи забити у вiдповiдь. А нам в цьому матчі допомогли „швидкi “ голи. Коли забиваєш вiдразу - це додає впевненостi, команда почувається краще.

Бі-Бі-Сі: Як Ви оцінюєте цей сезон? Останнiм часом багато забиваєте, а в матчі з Монреалем зробили двi результативнi передачi?

О.П.: Наразі про це важко говорити. Це перший повний сезон i поки все іде непогано. В Україні наша школа вчила нас грати творчо. Коли потрапив сюди, менi сказали більше використовувати мої фізичні дані. Проте це нiчого не значить. Можна грати одночасно i фiзично, і творчо.

Бі-Бі-Сі: Під час матчу з Монреалем на трибунах було понад п”ять тисяч вболiвальникiв з Торонто.

О.П.: Звичайно завжди приємно бачити своїх вболiвальникiв на трибунах. Особливо на виїзді, коли не чекаєш пiдтримки. Я вже казав репортерам, коли ми були в Анахаймi, тодi половина трибун була в торонтiвській формі. Це трапилось також i в Лос-Анжелосi. Я був приємно вражений.

Бі-Бі-Сі: Нинi в Торонто досить мiцна команда. Чи можна розраховувати на перемогу в Кубку Стенлі?

О.П. Ми будемо боротися. Хоча, звичайно, обiцяти нiчого не можна. Ми будемо битись до кінця, розраховуючи на успіх.

www.bbc.co.uk/ukrainian