Українська правда

Польський Сейм оцінив підготовку країни до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 20 березня 2009, 17:08

Депутати польського Сейму напередодні оцінили хід підготовки країни до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Законодавці мали змогу заслухати інформацію про роботу відповідальних за організацію турніру чиновників міністерства спорту та туризму Польщі, спілки "PL.2012" та польської Федерації футболу (PZPN), передає Укрінформ.

"Потребуємо допомоги парламенту у розв'язанні кількох проблем, наприклад, у питанні заохочення до приїзду у Польщу вболівальників з-за меж Євросоюзу. Вірю, що зі всіма питанням підготовки ми впораємося вчасно", - заявив у своєму виступі президент PZPN Ґжеґож Лято.

Голова спілки "PL.2012" Марчін Херра зазначив, що організація третьої за значимістю спортивної події у світі дасть змогу Польщі здійснити "великий цивілізаційний стрибок", сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості РП, а також змінить загальний облік країни.

"Радію, що відбувається взірцева співпраця всіх зацікавлених сторін. Завдяки цьому нам у багатьох напрямках вдається випередити графік, визначений УЄФА", - оцінив він.

Чиновник поінформував, що Польщі в останні кілька місяців вдалося значно підвищити темпи підготовки до чемпіонату. За його оцінкою, все ще залишається проблема будівництва доріг та залізничних колій. Натомість немає побоювань щодо спорудження стадіонів чи готельної бази до початку турніру, підсумував голова спілки "PL.2012".

Продовжуючи цю тему, міністр спорту та туризму РП Мірослав Джевецький повідомив парламентаріям, що через економічну кризу у світі УЄФА знизив певні вимоги до організації чемпіонату.

Зокрема, європейські футбольні функціонери переглянули власні погляди щодо необхідності значної кількості готелів найвищого класу.

"Відповідальні чиновники УЄФА визнали, що немає такої потреби. Тепер з'ясувалося, що в цьому напрямку ми виглядаємо досить пристойно", - констатував міністр.

Однак він визнав, що в інших напрямах підготовки вимоги з Ньону не знизилися.

ukrinform.ua