Українська правда

Польські ЗМІ вважають Познань аутсайдером у боротьбі за Євро-2012

Сергей Шемшученко — 6 травня 2009, 14:19

Вже завтра у швейцарському Цюриху розпочнеться дводенне засідання Комітету з управління УЄФА. Під час цього з'їзду будуть обрані міста, в яких проходитимуть матчі Євро-2012, повідомляє інтернет-портал Wirtualna Polska. В останній час з'явилося чимало пересудів з приводу визначення міст-господарів чемпіонату. Вони будуть тривати аж до 13 травня - дати офіційного оголошення організаторів ЧЄ.

В дуже скрутному становищі перебуває Познань. В місті, яке ще нещодавно мало статус одного з фаворитів, сьогодні наявні чималі проблеми. Окрім того, проти столиці Великопольщі ведуться брудні політичні ігри, відзначають журналісти польського видання "Dziennik". Познань була найбільше піддана різкій критиці з боку експертів УЄФА.

Ще в середині квітня "Gazeta Wyborcza" повідомляла, що Познань опинилася серед резервних міст, а замість неї в перелік основних потрапив Краків. Приводом для цього стала значна самовпевненість влади міста. Також експертам УЄФА було відзначено поганий кут нахилу трибун міського стадіону, що створює незручності вболівальникам. Представники ЗМІ також звертають увагу на те, що у міста дуже слабка підтримка серед польського політикуму і слабка готельна база. Були призупинено інвестиції у будівництво загальнодержавної дорого №5, яка з'єднає Познань та Вроцлав.

Більшість міст на тлі столиці Великопольщі виглядають значно краще, резюмують польські журналісти.

2012ua.net