Українська правда

Польща не збирається відбирати в України два міста

Сергей Шемшученко — 18 лютого 2009, 19:26
Міністерство спорту Польщі спростувало чутки, які циркулюють у ЗМІ, про те, що шість з восьми стадіонів, на яких пройдуть матчі фінальної стадії чемпіонату Європи з футболу 2012 року, будуть знаходитися на території Польщі і лише два - на території України.

Проте представники міністерства підтвердили, що УЄФА вже прийняло рішення, відповідно до якого кількість стадіонів у Польщі і на Україні, країнах-господарях чемпіонату Європи з футболі 2012 року, буде розрізнятися.

"Після засідання виконкому УЄФА у вересні 2008 року було прийняте рішення про те, що кількість міст у Польщі і на Україні, у яких пройдуть матчі футбольного чемпіонату Європи, не обов'язково повинні бути однаковим", - заявила "Інтерфаксу" представник міністерства спорту Польщі Малгожата Пелехати.

"У травні цього року футбольна влади проведе засідання, на якому оголосять остаточне рішення по даному питанню", - додала вона.

У середу польська "Газета виборча" повідомила, що матчі футбольного чемпіонату Європи будуть проходити на шести стадіонах Польщі і лише на двох стадіонах України. Це викликано тим, що Україна не зможе реалізувати всі проекти будівництва стадіонів до початку чемпіонату.

>