Українська правда

Польща може отримати більше міст для проведення Євро-2012 - міністр спорту Польщі

Сергей Шемшученко — 24 лютого 2009, 18:05

УЄФА може вирішити провести в Польщі більше матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року через економічні та політичні проблеми в Україні.

Таку думку висловив міністр спорту Польщі Мірослав Джевєцкі на телеканалі новин TVN24.

За його словами, УЄФА зауважила проблеми в Україні в грудні минулого року, і власне через це поінформувала про можливість несиметричного поділу проведення матчів в країнах.

"Цей поділ свідчить, що УЄФА разом з нами готується "до плану Б", в рамках якого Польща буде змушена зробити більше, ніж Україна", - сказав міністр.

При цьому він запевнив, що всі шість польських міст зможуть вчасно підготуватися до проведення чемпіонату, зазначивши, що "було б краще, якби це був польсько-український успіх".

Водночас міністр спростував чутки про можливість проведення чемпіонату в Німеччині, зауваживши, що УЄФА найбільше зацікавлена провести Євро-2012 саме в Польщі та Україні.

Gazeta Wyborcza 18 лютого з посиланням на джерело в УЄФА повідомила, що матчі Євро-2012 можуть відбутися в 6 польських та 2 українських містах через те, що в Україні, крім Києва та Донецька, інші міста не зможуть вчасно й належним чином підготуватися до чемпіонату.

Водночас вчора президент Федерації футболу України Григорій Суркіс повідомив, що кілька днів тому президент УЄФА Мішель Платіні підтвердив дотримання принципу пропорційності при визначенні міст-господарів матчів Євро-2012.

"З боку України та Польщі матчі чемпіонату прийматимуть по чотири міста", - наголосив голова ФФУ.

Радіо Свобода