Українська правда

Пляжний волейбол. Українські юніори стали чемпіонами Європи

Сергей Шемшученко — 2 вересня 2008, 08:44

Визначними досягненнями на європейській арені завершується сезон для українських пляжників. Неймовірного успіху досягла пара Валерій Самодай-Сергій Попов - вперше в історії українського пляжного волейболу здобувши звання Чемпіонів Європи! Розгромивши румунів, греків та австрійців, наші юнаки з першого місця своєї підгрупи продовжили турнірний шлях.

Не віддавши суперникам жодної партії, українці дістались до фіналу, куди так само впевнено пробились поляки Ксізарек-Попек. Та навіть сильний суперник не зміг зупинпити переможної ходи пари Самодай-Попов. Продемонструвавши всю силу волі до перемоги, українці здолали поляків 2-1 (17:21, 21:17, 15:9) та вибороли золоті нагороди Чемпіонату Європи серед юніорів.

Досить вдалим став виступ українських юніорок Марини Самодай-Тетяни Сукач. В своїй підгрупі вони досить впевнено переграли одноліток з Греції та Фінляндії і лише у впертій боротьбі поступились чешкам 1-2. Далі поступившись в першому раунді основної сітки змагань австрійкам, Самодай-Сукач змогли здолати словачок та польок, що дозволило українській парі посісти 7 підсумкове місце на юніорському Чемпіонаті Європі.

rivnevolley.ucoz.ru