Українська правда

Після матчу з Іспанією Хіддінк збирається прославити гравців збірної Росії

Сергей Шемшученко — 9 червня 2008, 17:58

У понеділок у прес-центрі стадіону "Тыволи-Ной" відбулася прес-конференція, в якій взяли участь головний тренер Гус Хіддінк і капітан Сергій Сємак.

"Іспанці є фаворитами турніру, про що я говорив уже не раз. Багато хто з наших футболістів уперше бере участь у змаганні такого рангу, але в деяких, проте, уже є досвід міжнародних зустрічей. Я сподіваюся, що вже незабаром прізвища російських гравців буде знати кожен іспанський уболівальник. Ми нікого не боїмося", - сказав Гус Хіддінк.

Як повідомляє офіційний сайт РФС, відповідаючи на питання відносно Павла Погребняка, наставник заявив, що не збирався змушувати нападника "Зеніта" грати на уколах. "Я зіштовхувався з такими статтями в пресі, але це неправда. Тому що навіть якщо лікарі дозволяють грати, то рішення завжди приймає футболіст", - констатував Хіддінк.

У свою чергу, капітан збірної Росії заявив, що потрібно чіпко зіграти в середині поля. "Тактичну схему Хіддінк дасть нам перед грою. Але оскільки в Іспанії багато технічних футболістів, нам, природно, потрібно буде обережно зіграти в центрі поля й обороні, щоб не дати їм розбігтися", - відзначив Сємак.

За словами півзахисника, з Росії на Євро приїхала нова команда, у якій панує відмінний мікроклімат. "Ми багато тренувалися, завтра нам потрібно зіграти перший матч проти дуже сильного суперника. Ніякого тиску на нас ніхто не робить, у колективі відмінна атмосфера, у чому чимала заслуга Гуса Хіддінка. Ми дуже сподіваємося показати на чемпіонаті Європи гідну гру і гарний результат", - сказав Сємак.

www.sport-express.ru