Українська правда

Перший матч на новому "Чорноморці" зіграють 9 травня

Сергей Шемшученко — 27 квітня 2009, 15:05

Всі роботи з реконструкції Центрального стадіону "Чорноморець" у парку культури ім. Тараса Шевченка будуть завершені протягом двох років. Перша гра запланована до 9 травня у 2011 році.

Про це заявив заступник директора муніципального департаменту з підготовки та проведення в Одесі фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу Марат Якупов.

Фахівець нагадав, що на прохання Одеської обласної державної адміністрації Національний банк України надав рефінансування банку-кредитору будівництва стадіону. Загальна вартість проекту склала 82 млн. 600 тис. євро, наразі інвестовано більше 20 млн. Після реконструкції кількість місць на стадіоні становитиме 34 тис. 858. Попередній термін здачі стадіону в експлуатацію - 15 березня 2011 року.

Як повідомив виконуючий обов'язки президента футбольного клубу "Чорноморець" Олег Марус, зараз старий стадіон повністю демонтований. Він запевнив, що всі строки виконання робіт виконуються точно, і "ми не бачимо жодної загрози, яка завадила б нам здійснити цей проект".

"Третина стадіону вже знаходиться на першому рівні, тобто, колони готові до зведення другого поверху. З іншої частини стадіону вивозять ґрунт, - розповів Марус. - На останній сесії міськради були завершені всі формальності і офіційно виділена земля під цим стадіоном, улагоджені всі правові питання, про які говорили представники УЄФА. Ми впевнені, що за 18 місяців монтаж буде завершено ".

Вiкна-Одеса