Українська правда

Павло Дацюк, Мартін Сент Луіс та Джейсон Поумінвілл претендують на звання найбільш майстерного та коректного гравця НХЛ. ФОТО, ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 25 квітня 2008, 18:09

Центральний нападник Детройт Ред Уінгз Павло Дацюк, правий нападник Тампа Бей Мартін Сент Луіс та правий нападник Баффало Сейбрз Джейсон Поумінвілл номіновані на Леді Бінг Трофі - звання найбільш майстерного та водночас найбільш коректного гравця НХЛ сезону 2007-2008.

Павло Дацюк
Відео

Ім'я Дацюка згадується відразу, бо важко ще знайти гравця, котрий грає так яскраво, як Дацюк, та ще й за правилами.

В цьому сезоні, як і в попередньому, він вилучався лише 10 разів (загалом 20 хвилин).

Цей сезон був для нього найпродуктивнішим у атаці за 6-річну кар'єру: 31 шайба та 66 передач - загалом 97 очок у 82 матчах. Дацюк веде перед у лізі за рейтингом - плюс 41.

Ніклас Лідстрем, захисник Детройту:
- Його індивідуальна майстерність - найкраща у лізі. Подивіться, як він працює ключкою, виходить з кутів із шайбою, обігрує один в один. Все виглядає легко, а насправді то дійсно важко робити. Час від часу, сидячи на лавці, ми шаленіємо від того, що він робить.


Павло Дацюк проти трьох гравців Нешвілл Предаторс. 15 березня 2008 року

Мартін Сент Луіс
Відео

Для Тампа Бей це був не дуже вдалий сезон, чого не скажеш про Сент Луіса, який заробив 83 очки (25 шайб та 57 передач) і зіграв в усіх 82 іграх регулярного чемпіонату. Він просидів на лавці оштрафованих лише 26 хвилин.

Єдиний мінус для Мартіна цього сезону - це його рейтинг мінус 23. Але в його команді лише 2 гравці мають позитивний рейтінг: Майкл Оуллет (плюс 11) та Майк Лундін (плюс 2).


Мартін Сент Луіс. Рейнджерс - Тампа Бей. 15 березня 2008 року

Джейсон Поумінвілл
Відео

Правий нападник Баффало користується заслуженою повагою як один із найвправніших майстрів ліги.

Хоч Сейбрз програли вирішальні матчі цього сезону, Поумінвілл грав добре, заробивши 80 очок (27 шайб та 53 передачі). Його рейтинг плюс 16 - другий у команді.

У березні Поумінвілл був капітаном Баффало.

Він порушував правила лише 10 разів у 82 іграх.


Джейсон Поумінвілл. Баффало - Кароліна. 14 березня 2008 року