Українська правда

Павленко спростував зрив підготовки до Євро-2012 через страйк

Сергей Шемшученко — 14 квітня 2009, 15:21

Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко спростував інформацію, що роботи на НСК "Олімпійський" перериваються через заборгованість по зарплаті перед робітниками.

"Це неправдива інформація, яка вже спростована на офіційному сайті Міністерства.
Жодного страйку нема - в цьому можна легко переконатися. Приїжджайте на стадіон, і ви побачите - що роботи ведуться повним ходом", - зазначив міністр на сайті "Українська Правда" у розділі "Конференції".

Він також поінформував, що наприкінці квітня на НСК відбудеться "День відкритих дверей" для ознайомлення громадськості з ходом реконструкції головної арени фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"Запевняю, що жодних затримок у фінансуванні станом на сьогодні нема. Ми чітко відстежуємо також питання щодо виплати заробітної платні робітникам. Усі робітники, які працюють на НСК "Олімпійській", отримали зарплатню, деякі навіть аванс", - додав Павленко.

За його словами, у випадку, якщо якась компанія-субпідрядник не платить робітникам, з такою компанією буде розірваний договір про роботи з реконструкції НСК.

За зазначив чиновник, зараз на реконструкції стадіону НСК "Олімпійський" задіяні близько 800 робітників та 150 одиниць будівельної техніки. Всі роботи ведуться з чітким дотриманням графіку і максимальними темпами роботи. Роботи тривають у 2-3 зміни, включно з вихідними. На стадіоні відбувається бетонування конструкцій нижнього ярусу трибун.

У суботу, 11 квітня, на НСК "Олімпійський", не зупиняючи основні роботи, були прибрані прилеглі до будівництва території, облаштовані побутові містечка.