Українська правда

Падіння "скуадри адзурри". ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 9 червня 2008, 23:47

1:0

2:0

3:0

Чемпіони світу - збірна Італії у першому ж матчі на Євро-2008 розгромлена командою Голландії з рахунком 3:0, що зробило їх аутсайдерами групи С. Два голи протягом п`яти хвилин деморалізували команду Роберто Донадоні і прокинулися вони вже з 75 по 79 хвилину, але було вже запізно.

Матч із Голландією нагально продемонстрував, що в нинішньої збірної Італії дуже великі проблеми в захисті, а напад виявився не готовим відігравати пропущені м`ячі.

Марко ван Бастен зі своєю збірною переміг заслужено і в закономірності їх перемоги мало хто сумнівається. За весь перший тайм в італійців був лише один напівмомент, коли пробивав Лука Тоні. Вже на 17 хвилині Ністелрой продерся у штрафну "адзурри" і лише вчасний вихід з воріт Буффона не дав голландцю відзначитися. Втім на 26-ій хвилині свій гол Ністелрой забив. Після навісу на штангу, Буффон вибиває м`яч прямо на Снейдера, який пробиває низом метрів з 16-ти і Ністелрой вдало підставляє ногу, переправши м`яч у кут воріт.

Італійці після цього моменту, почали апелювати до судді, мовляв був офсайд, але повтор показав, що в епізоді, що призвів до взяття воріт, за лінією поля відходив від зіткнення з Буффоном Паннуччі, а отже, матч не було зупинено і положення поза грою не було.

Через п`ять хвилин шоковані італійці пропускають знову. Комбінація по лівому флангу, яку розпочав ван Бронкхорст закінчується пасом у штрафну на Кайта, який головою скидає під удар Снейдеру і той пробиває у ближній кут воріт Буффона.

На 42-ій хвилині Ністелрой отримав шанс зробити "дубль", але його вихід сам на сам із Буффоном голкіпер нейтралізував, відбивши м`яч ногами. На два голи голландців Італія в перші 45 хвилин так і не зуміла відповісти.

У другому таймі обидві команди грали без воріт до 75 хвилини. Лука Тоні опинився перед ван дер Саром, але замість голкіпера він перекинув і ворота.

Через три хвилини ще два моменти в Італії. Спочатку удар Тоні з метрів 13-ти парирує Ван дер Сар, а через секунд 30 зі штрафного пробиває Пірло і воротар витягає м`яч з 9-ки.

На 79 хвилині у ворота збірної Італії залітає ще один м`яч. Швидка контратака голландців і Кайт опинився сам на сам з Буффоном, який відбиває його удар. М`яч знову у голландців і слідує навіс у штрафну, де ван Бронкхорст ударом головою пробиває майже по центру воріт - Буффон вже не витягує.

Третій гол вже не став несподіванкою для Італії, яка змирилася з поразкою, а ось Голландія могла довершити розгром суперника, але після удару ван Персі, м`яч просвистів поруч зі штангою.