Українська правда

"Олімпійський" стане дорожчим через долар

Сергей Шемшученко — 26 лютого 2009, 15:29

Міністр України по справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко допускає коригування кошторисної вартості реконструкції Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" у Києві у зв'язку з економічною кризою.

"Про це ми зможемо точно говорити після того, як 25 березня одержимо від генпроектувальника (німецька GMP von Gerkan, Marg und Partner Architekten ) проект, що пройде детальну експертизу українських організацій, і де буде вже практично остаточний кошторис реконструкції НСК "Олімпійський", - сказав міністр на прес-конференції в Києві в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, кошторисна вартість робіт може як зрости, так і зменшитися, однак остаточна сума не буде критичною для бюджету.

"Вона може як збільшитися, так і зменшитися, але я упевнений, що різниця від сьогоднішніх цифр не буде значною, тобто не критичною для держбюджету, не критичною для країни", - сказав Павленко.

Генеральний директор НСК "Олімпійський" Дмитро Чернявський, у свою чергу, зауважив, що не виключає корекцію кошторисної вартості реконструкції стадіону в 2010 році за умови різких стрибків курсу долара.

"Очевидно, що відбудеться, напевно, у 2010 році певна корекція... Якщо курс (долара) буде різко коливатися, мабуть, потрібна буде корекція, але поки усе за планом", - сказав він.

Як повідомлялося, вартість робіт з реконструкції НСК "Олімпійський", що будуть проводитися в 2009 році, складає 800 млн грн.

Ці кошти передбачені державним бюджетом по програмі Євро-2012 і будуть виділятися зі стабілізаційного фонду.

Загальна кошторисна вартість реконструкції стадіону відповідно до концептуального проекту, затвердженому урядом, складає 2,114 млрд грн, з яких будівельно-монтажні роботи складають 1,398 млрд грн.

Генеральним підрядчиком робіт виступає холдингова компанія "Київміськбуд".

Після введення в експлуатацію стадіону в червні 2011 року НСК "Олімпійський", що є головною ареною чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні, одержить статус стадіону категорії "еліт".