Українська правда

Олександр Сеуканд: "В Данії ми не програли"

Сергей Шемшученко — 17 листопада 2000, 13:30
З 10 по 12 листопада в Данії проходив турнір під назвою Codan Cup, в якому приймали участь Данії, Норвегії, Австрії та України. Codan Cup, природно, мав характер більш ознайомчий. Іншими словами, завдання нашої збірної було виконане – прогляд всіх кандидатів до збірної України. А те, що зайняли четверте місце зовсім не показник. Чотири команди набрали по три очки, але зла доля закинула нас на четверта місце. Так, збірна України турнір не виграла (що між іншим і не було нашим завданням), але і не програла. Просто в Копенгагені зібралися рівні по силі команди, а наше четверте місце, може це навіть і на краще, введе в оману розвідників з Білорусії... Як і норвежців з німцями, які будуть нашими суперниками на відбірному олімпійському турнірі, який проходитиме в лютому в Норвегії. Там і подивимось...

- Олександр Юрійович, як ви оцінюєте виступ української збірної в Данії?

- Як нормальний. Ми продивилися всіх хокеїстів, які були викликані під прапор національної команди. Турнір виправдав всі наші сподівання? Ми побачили в справі всіх хокеїстів, адже в порівнянні з чемпіонатом світу в Санкт-Петербурзі у нас сталося чимало змін.

-Ну і як новачки збірної?

- Вони зіграли на належному рівні. Головне, що ми вже знаємо, що новачки з себе уявляють. Звичайно, хотілося б побачити ще декількох хокеїстів "Беркута", таких, як наприклад Полоницький, Гніденко. Гоменюк...

- Хто ще може посилити українську збірну перед олімпійським турніром в Норвегії?

- В першу чергу – Богдан Савенко. До Данії він не їздив через травму плеча. Сподіваємося ми, звичайно, ще й на Василя Боборовнікова та Олега Синькова з "Беркута", а також на наших легіонерів, які виступають за океаном. До речі, не виключено, що, що цього року деякі з них повернуться до України.

- Розкажіть будь ласка докладніше про перипетії датського турніру.

- В першому поєдинку проти господарів площадки ми не використали ряд гольових моментів, датчани ж вижали все, що могли. Негативну роль зіграло ще й те, що деякі наші хокеїсти, які виступають за межами України, не налаштувалися належним чином проти Данії та Норвегії.

- Берегли себе, чи що?

- Можна сказати й так. Минулий турнір не мав якогось особливого значення, а хлопці грають в найкращих клубах російської Суперліги. І я не можу пред’являти їм які-небудь претензії.

- До речі, в матчі з норвежцями наша команда пропустила шість шайб. До воротаря й до захисту претензій, мабуть, вистачає.

- Ні. Норвежці, так само, як і датчани та австрійці привезли на цей турнір майже повний бойовий склад, за виключенням декількох чоловік. Вадим Селіверстов (воротар "Сокола" дебютував у збірній, - прим. авт) в жодній з пропущених шайб не винний. Дві ми пропустили в меншості (одна була закинута одразу після того, як один оштрафований гравець вийшов на лід), ще дві після рикошету.
По закінченню зустрічі ми влаштували збори, де домовились, що в третьому матчі ми покажемо все, на що здатні. Я вдячний нашим хокеїстам: вони не те, що гримнули дверима, а дали так, що косяк тріснув. Обіграли ми австрійців, як то кажуть, без варіантів.

- Олександр Юрійович, це був останній збір національної команди перед олімпійським турніром?

- На новорічний турнір до Швейцарії запрошений київський "Сокіл". Але ми плануємо вирушити до країни банків, годинників та сиру під стягом команди Києва. Іншими словами, до Швейцарії хочемо взяти з собою декількох гравців "Беркута", які з різних причин не змогли взяти участі в датському турнірі.

- Скоро на "Беркут" чекає виступ в третьому раунді Континентального кубку. Наскільки я знаю, цей клуб збирався посилитись декількома гравцями "Сокола".

- Так, ми пішли на зустріч землякам. Скоріш за все на Континентальний кубок в складі "Беркута" відправляться форварди Костянтин Касянчук та Руслан Безчасний, а також захисник Олексій Бернадський.

- Повертаючись до теми збірної України, не можу не поцікавитись вашим настроєм перед лютневою Норвегією.

- Потрібно вигравати, адже такий шанс дається нам раз на чотири роки. Головне, щоб не повторилася "датська історія" чотири роки тому, коли команда, яка набрала три очки, зайняла четверте місце...

- Що ж будемо сподіватися, що хокейна збірна України виступить на Олімпійських Іграх.

-Дякуємо, ми зробимо все для цього можливе.