Українська правда

Олександр Сеуканд: "Грати в збірній - честь для будь-якого хокеїста"

Сергей Шемшученко — 10 листопада 2000, 12:55

В п'ятницю, 10 листопада, національна збірна України з хокею розпочне виступ на турнірі в Данії, який буде проходтити два дні. Ці змагання розцінюються як перший підготовчий етап до чемпіонату світу в Німеччині 2001 року. Окрім України у змаганнях візьмуть участь збірні Данії, Норвегії та Австрії. Про підготовку до турніру в інтерв'ю газеті "Команда" розповів один з тренерів збірної Олександр Сеуканд.

- Перші тренування укаїнська збірна провела одразу ж після того, як "Сокіл" повернувся з Риги, відбувались чергові зустрічі чемпіонати ВЄХЛ. 5-6 листопада почали з’їжджатися в збірну російські легіонери . Зараз з командою тренуються три голкіпера - Ігор Карепнко ("Металург"М, Росія), Вадим Селіверстов, Денис Пашинський (обидва - "Сокіл"); дев’ять захисників - Сергій Климентьєв ("Металург"М, Росія), Олександр Савицький ("Хімік", Росія), В’ячеслав Завальний ("Крылья Советов", Росія), Андрій Савченко (ХК "Москва", Росія), В’ячеслав Тимченко ("Беркут"), Артем Остроушко ("Нефтехімік", Росія), Олег Полковников ("Динамо", Росія), Андрій Бущан ("Сокіл"); а також форварди - Руслан Безщасний, Костянтин Буценко, Костянтин Касянчук, Дмитро Марковський, Євген Млинченко, Вадим Кулабухов (всі - "Сокіл"), Олександр Бобкін, Олексій Кузнецов (обидва - "Беркут"), Вадим Шахрайчук ("Авангард", Росія), Олександр Яковенко (ХК "Москва", Росія), Дмитро Цируль ("Кристал" С, Росія), Віталій Литвиненко ("Локомотив", Росія), Олександр Матвійчук ("Молот - Прикам’я", Росія).

Крім того, з Німеччини прямо в Данію приїде нападаючий Віталій Семенченко, якого ми хочемо побачити в ділі перед відбірнім олімпійським турніром. З вище згаданих хокеїстів в Скандинавії будуть грати два воротаря, сім захисників та 13 нападаючих.

-Чи прибуде до Данії Анатолій Богданов?

-Так, ми з ним підтримуємо зв’язок, Анатолій Васильович в курсі всіх подій і, зрозуміло, постійно обговорював зі мною список кандидатів в національну збірну України.

-Олександр Юрійович, чи всіх хокеїстів, яких ви планували подивитися на турнірі в Данії, вдалося залучити до головної команди?

-На жаль, ні. Як ви знаєте, на "Беркут" чекають поєдинки третього раунду Континентального кубку, і цей приватний клуб відпустив в збірну тільки трьох хокеїстів, мотивуючи це тим, що за такий короткий термін команда не встигне оформити візи своїм гравцям. Але вибачте, збірна є збірна, і, на мій погляд, грати в цій команді велика честь для будь-якого хокеїста. Ми добре знаємо, як грають Василь Боборовнікрв та Олег Синьков. Але хотіли б ще й подивитися на них, та ще й на інших кандидатів в збірну з "Беркута" в черговий раз. Хотіли б ще запросити Гніденко, ще деяких хокеїстів. До речі, не можу не сказати добрих слів на адресу "наших" росіян, які, як звичайно, з радістю відгукнулися на запрошення. Тільки через травми не приїхали молодий захисник Віталій Люткевич з "Нефтехимика" та голкіпер Олександр В’юхін ("Авангард"). Останній, до речі, завірив нас з Богдановим, що в лютому обов’язково приєднається до команди. У нам на замітці і Юрій Гунько з "Ак Барса". Зараз він закінчує курс лікування.

-Які завдання зараз стоять перед командою напередодні турніру в Копенгагені?

-Звичайно максимальні . Збірна України повинна грати тільки на перемогу. Ну і, звичайно, подивитися всіх кандидатів у національну команду, оскільки в лютому ми маємо зібрати всіх найсильніших. Окрім того, візьмемося за збір інформації про суперників. Не виключено, що продивимося декілька зустрічей з участю збірної Німеччини.

Юрій Данілов, газета "Команда", 10 листопада